GÜNDEM

Asıl facia bu sözler Can Ataklı! Başörtülü öğretmenden rahatsız oldu!

Can Ataklı para cezası almasına rağmen hala akıllanmamış görünüyor. Başörtü düşmanlığını birkez daha gözler önüne seren Ataklı skandal açıklamaları ile büyük tepki çekti.

Yüz yüze eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için TRT-EBA TV ile Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yapılacak "uzaktan eğitim" ilk dersle başladı.  Ders veren öğretmenlerden birinin türbanlı olması gazeteci Can Ataklı'yı rahatsız etti. Türbanlı öğretmen için 'facia' yorumunda bulunan Ataklı'nın tepki çeken açıklamaları şu şekilde:

Öğretmen türbanlı anlatan o. Bunu yapmaları yanlış. Okullarda türbanlı öğretmen var mı var. Ama milyonlarca öğrenciye rol model olara türbanlı öğretmen vermek yanlış. Öğretmenin görüntüsü türbanlı öğretmen değil imaj olarak. Var mı mallesef var. Buraya niye onu koyuyorsunuz? Ben eleştireceğim tabiki. Sen ilk gün başlıyorsun ve imaj olarak türbanlı öğretmenle başlamak kadar facia bir şey olamaz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarışma programında büyük ödülü kazanan genci "başörtülü olduğu için" aradığını iddia eden gazeteci Can Ataklı'nın program yaptığı kanala Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından para cezası verilmişti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 5 yorum