GÜNDEM

Asgari Ücretlilere Mayıs'ta Büyük Sürpriz! 8500 TL Olan Maaşa Kaç TL Zam Gelecek?

2023 yılı asgari ücrete ara zam gelecek mi? Gözler Mayıs ayına çevrilmiş vaziyette. 8500 TL'lik asgari ücret için yüzde kaç zam yapılacağı soruluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari maaşı artıracak mı?

Asgari Ücretlilere Mayıs'ta Büyük Sürpriz! 8500 TL Olan Maaşa Kaç TL Zam Gelecek?

Asgari ücretli vatandaşlar, enflasyon nedeniyle artan fiyatlardan şikayetçi. Hükümet ise alım gücü düşen vatandaşlar ve özellikle de asgari ücretliler için maaş miktarını artırma yoluna gidiyor. Memura ve emekliye yapılan zammın yanı sıra, asgari ücretliler de yüksek oranda zam almıştı.

Asgari Ücret Kaç TL Zamlanacak?

Asgari ücretlilerin 2023 yılbaşındaki maaşı 8506 TL olarak belirlenmişti. Aradan geçen üç ayla birlikte alım gücünün düşmesi üzerine ara zam yapılabilir. Hükümetten henüz konuyla ilgili güncel açıklama gelmiş değil. Kaç TL zamlanacağı sorusu da yanıt bulmadı. Ancak %10'luk zam yapılması bile asgari ücreti 9300 TL seviyelerine çıkaracaktır.

1 Mayıs'da Açıklanabilir!

1 Mayıs 2023 tarihine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ara zam iddialarına noktayı koyması bekleniyor. Konuyla ilgili atılacak adım nasıl karşılanacak hep birlikte göreceğiz. Asgari ücrete yeni zam yapılması piyasaları nasıl etkileyecek? İşletmelerdeki fiyatlarda artışa neden olur mu bunu da en kısa sürede öğreneceğiz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar