GÜNDEM

Asgari Ücretliler İçin Devletten Destek! 6.000 TL Tek Seferde Hesaplara Yatacak

Asgari ücret ile çalışanlar için sevindiren haber geldi. Devlet karşılıksız olarak 6.000 TL'lik destek verecek. Bu ay o illerde yaşayan kişiler almaya başlayacak.

Asgari Ücretliler İçin Devletten Destek! 6.000 TL Tek Seferde Hesaplara Yatacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücretli çalışanlar için duyuruyu yaptı. O illerde yaşayan vatandaşların hesaplarını 6000 TL'lik karşılıksız destek ödemesi yapılacak. Asgari ücretle çalışanlar için devlet bu ödemeyi yapacak. Kısa çalışma ödeneği olarak verilecek bu ödeme için herhangi bir başvuru şartı istenmiyor. Başvuruların nasıl yapılacağı merak konusu oldu.

Kahramanmaraş'ta olan ve çevre illeri de kapsayan deprem felaketi sonrası Türkiye yaralarını sarmaya çalışıyor. Deprem bölgesinde olan ve depremden etkilenen tüm vatandaşlar için yardım kampanyaları düzenleniyor. Deprem bölgesinde olup çalışma fırsatı bulamayan vatandaşlar için asgari ücretli olan vatandaşlar için devlet kısa çalışma ödeneği yardımı yapıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ödenek için duyuruyu yaptı. Afet bölgesi olan 11 il içerisinde yaşayan vatandaşlara bu ödeme yapılacak. Ödeme için vatandaşlardan herhangi bir şart istenmiyor. Bu durumda kısa çalışma ödeneğinden kimlerin faydalanacağı merak edildi. Kısa çalışma ödeneğinin ne kadar olduğu da merak edildi.

Kısa Çalışma Ödeneği O İllerdeki Vatandaşlar İçin Verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı deprem felaketinden meydana geldiği ve olağanüstü hal ilan edilen 11 ilde kısa çalışma ödeneği verileceğini duyurdu. 11 ilde vatandaşlar için kısa çalışma ödeneği yapılacak. Bu bölgede yaşayan ve depremden asgari ücretli vatandaşlar bu ödemeden faydalanabilecek. Bölgede işçilerin işten çıkarılmaması adına işten çıkarma yasağı da getirildi. Böylelikle vatandaşların işsiz kalması engellendi. Bunun yanı sıra kısa çalışma ödeneğinin süresinin de uzatılmasına karar kılındı. 3 ay süre için bu bölgede yaşayan vatandaşlar kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilecek. Fakat bu ödenekten faydalanabilmek için bölgede yaşayan vatandaşın asgari ücretli olması gerekiyor. Kısa çalışma ödeneğinin miktarı da merak ediliyor.

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar için 3 ay süreyle kısa çalışma ödeneği ödenecek. Bunun üzerine vatandaşlar başvurunun nasıl yapılacağını ve kısa çalışma ödeneğinin ne kadar olduğunu merak etmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapmış olduğu açıklama ile asgari ücretle çalışan deprem bölgesinde bulunan vatandaşlar için 3 ay bir süre kapsamında kısa çalışma ödeneğinin verileceğini duyurdu. Bunun üzerine gözler başvuruların nasıl yapılacağına çevrildi. Afet bölgesinde bulunan ve sigortalı olarak çalışan vatandaşlar çalışma ödeneğinin miktarını merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konu ile ilgili gereken açıklamayı da gerçekleştirdi.

Kısa Çalışma Ödeneği Ne Kadar?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı açıklama ile asgari ücretle çalışan vatandaşların bu ödenekten faydalanabileceği açıklanmıştı. Bunun üzerine ödeneğin ne kadar olduğu merak edilmişti. Kısa çalışma ödeneği brüt maaşın %60'ı şeklinde hesaplanmıştır. Bu durumda 10.000 TL'lik brüt maaşı olan bir vatandaş 6004 TL kısa çalışma ödeneği alabilecek. Bunun dışında 13.000 TL brüt maaşa sahip olan bir vatandaş 7.800 TL kısa çalışma ödeneği alabilecek. 15.000 TL brüt maaşa sahip olan vatandaş 9.000 TL, 20.000 brüt maaşına sahip olan vatandaş 12.000 TL, 25.000 brüt maaşına sahip olan vatandaş 15.000 TL, 30.000 brüt maaş hesabı olan vatandaş 15.000 TL, 35.000 brüt maaşına sahip olan vatandaş 15.000 TL kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilecek.
Başvuruların yapılabilmesi için işverenin başvuru yapması gerekiyor. İş verenler başvuruyu gerçekleştirdiğinde işçilerin hesabına bu ödemeler yapılacak. Olağanüstü hal kapsamında işten çıkarma yasağının olduğu da unutulmamalı.

ÇOK OKUNANLAR