GÜNDEM

Asgari Ücretle Çalışanlara Müjde Asgari Ücretli Çalışanlar İçin 25 Bin TL Ödeme Yapılacak

SGK asgari ücretle çalışan kişiler için 25 bin TL ücret ödeyeceğini açıkladı. Bu yapacakları toplu ödeme dar gelirli asgari ücretle çalışan kişileri rahatlattı.

Asgari Ücretle Çalışanlara Müjde Asgari Ücretli Çalışanlar İçin 25 Bin TL Ödeme Yapılacak

Bu ödeme için başvuru ekranı açıldı. Başvuran asgari ücretliye 25 bin TL toplu para ödenecek SGK duyurdu. Bu toplu ödeme sadece asgari ücretli çalışan kadınlar İçin geçerli. SSK ‘lı olarak çalışıp doğum yaptıkları durumda toplu olarak bu 25 bin TL ödemeyi hemen alabilecekler. Bu yapılacak olan ödeme asgari ücretli çalışan kadınlar içindir ve asla geri ödeme olmadan hiçbir karşılığı olmadan toplu olarak ödenen bir tutardır.

Bu toplu nakit parayı almak isteyen kadın çalışanlar başvuru şartlarına uyuyorlarsa hemen başvuru yaparak 25 bin TL olan bu nakit parayı alabileceklerdir. SGK tarafından verilen bu müjde ile asgari ücretle çalışan kadınların yüzünü güldürdü. Hemen başvurunuzu yaparak sizden fırsattan yararlanabilirsiniz. Zaten SSK’lı olarak çalışan ve doğum yapan kadınlar İçin bir çok hak ve imtiyazlar tanıyor devlet. Bu da yine kadınlar İçin kullanabilecekleri fırsatlardan biri. Kadınlara devlet tarafından hem doğumdan önce hemde doğumdan sonra belirli sürelerle izin kullanma hakkı veriliyor. Bu izinler doğumdan önce 8 hafta ve yine doğumdan sonra 8 hafta olarak belirlenmiştir. Toplamda bir kadın doğum sürecinde 16 hafta izin kullanma hakkına sahiptir. Ayrıca ikiz bebeklere sahip kadınlar İçin bu izin süresine 2 hafta daha dahil ediliyor. Ve bu izin süreci boyunca kadınlara para desteği sağlanıp ihtiyaçları karşılanıyor devlet tarafından.

SGK Kadınlar İçin 25 Bin TL Ödeme Yapacağını Duyurdu

Doğum yapan kadınlara zaten devlet tarafından ödemeler yapılmaktadır. Kadınlar doğum sürecinde işe gidemedikleri için iş göremezlik yardımı alıyor. Bu yardımla çalışan ve doğum yapan kadınlar mağdur olmuyor. Bu ödenen tutar ise asgari ücret üzerinden hesaplanarak belirleniyor. Yeni yıla girmemiz ile maaşlara zamlar yapıldı. Asgari ücrette arttı. Artan asgari ücret ile beraber bu yapılan nakdi yardımların miktarında da artışlar oldu.

Bir asgari ücretlinin maaşı 10 bin TL üstü oldu. Doğum izinizde olan bir kadının alacağı doğum izni ödeneği brüt asgari ücretle hesaplanıyordu. Bu artış olunca doğum izni ödeneği de arttı ve 25 bin TL oldu. Bu yapılacak ödeme ister PTT üzerinden İsterse de Iban no üzerin doğum izninde olan yadına verilecektir. Başvuru yapıldığı zaman başvuru formunda herhangi bir hesap numarası belirtilmemesi durumunda bu ödeme direkt PTT üzerinden yapılır. Eğer kişi hesabına geçmesini istiyorsa paranın başvuru yaptığı zaman başvuru formunda istenen yerleri doldurmalı hesap numarası eklemelidir. Başvuru yapan kişi şartları sağladığı zaman doğum izininde bu ödenecek tutarı alabilecek. Sizde şartlara uyuyorsanız başvurarak bu nakdi desteği alabilirsiniz.

Bu Doğum İzni İçin Yatacak 25 Bin TL Ödeme için Nasıl Başvuru Yapabilirim?

Bu ödeme için SGK’ya dilekçe göndererek başvuru yapabilirsiniz. Eğer başvuracak kişi bir kamu kurumunda çalışıyor ise çalıştığı yere başvuru dilekçesi göndermesi gerekir. Başvuru yapacak olan kişinin bu başvurudan doğumda önce 90 günlük piriminin son 1 yıl içerisinde yatmış olması gerekir. Doğum izni başlamamış olan kadın işten erken ayrılırsa bu nakdi yardımdan faydalanamaz. Başvuru yapacak olan kadının sigortalı olarak işinde çalışmaya devam etmesi gereklidir. Kadın çalışan raporu doktordan alarak işyerine teslim etmelidir. Geri kalan işlemleri işyeri halledecektir. Bu şartlar ve işlemler sağlandıktan sonra başvuru kabul edilecektir.

ÇOK OKUNANLAR