GÜNDEM

Asgari Ücrete Zam İçin Vakit Geldi Çattı! Mart Ayında Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Asgari ücretlilere yapılacak zamla ilgli güncel bilgiler paylaşıldı. Milyonlarca asgari ücretli çalışan, Mart ayında yeniden mi zam alacak? Maaşlara ara zam yapılıp yapılmayacağı konusunda gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. Yeni asgari ücret 10 bin TL mi olacak?

Asgari Ücrete Zam İçin Vakit Geldi Çattı! Mart Ayında Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Asgari ücrete yeni bir zam geliyor mu? Mart ayında asgari ücrette bir artış yaşanacak mı merak ediliyor. Özellikle de son zamanlarda enflasyonla birlikte alım gücünün düşmesi gündemde idi. Gıdada, enerjide ve faturalardaki zamlardan sonra yeni bir gelişme yaşanacak mı yanıt bulacak. Asgari ücret kaç TL olarak belirlenecek?

Asgari Ücrete Zam Yapılacak mı?

Asgari ücrete yeni bir zam yapılıp yapılmayacağı henüz netleşmiş değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Ancak alım gücünün gerektiği vakit artırılması adına ara zam yapılabileceği konuşulmuştu. Şimdi ise milyonlarca asgari ücretlinin gözü kulağı zam konusunun netlik kazanması yönünde.

Asgari Maaşa 10 Bin TL İddiası!

Asgari maaşın 10 bin TL'ye ulaşabileceği iddia edildi. Prof. Dr. Işın Çelebi, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada asgari ücret için 10 bin TL tahmininde bulundu. Dolayısıyla maaş zammının artırılması konusunda devletten yeni bir adım gelir mi göreceğiz. Geçtiğimiz aylarda 2023 yılı için belirlenen asgari maaşa %54,66 zam yapılmıştı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum