GÜNDEM

Asgari Ücrete Yeni Zam İçin Tarih Belli Oldu! Bakan Vedat Bilgin Asgari Maaş Zammını Açıkladı!

Asgari ücretin kaç TL'ye çıkacağı merak konusuydu. Gelen son bilgilerle beraber maaş zammı için tarih verildi. Milyonlarca asgari ücretli ne kadar net maaş alacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı...

Asgari Ücrete Yeni  Zam İçin Tarih Belli Oldu! Bakan Vedat Bilgin Asgari Maaş Zammını Açıkladı!

Asgari ücretliler, emekliye gelecek en düşük maaş zammından sonra sıranın kendisine geleceğini düşünüyordu. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği zamma ilişkin çeşitli detaylar ortaya çıktı. Peki asgari ücretli vatandaşlara ne kadar ödenecek? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, zamma ilişkin tarih verdi.

Temmuz 2023'te Yeni Zam!

Asgari ücrete Temmuz ayında yeni zam yapılacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme gerçekleştirmeden önce konuşan Bakan Bilgin, açıklamasında Temmuz ayını işaret etti ve asgari ücretlilere zam müjdesini verdi.

Yeni Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Asgari ücret şu an için net 8506,80 TL iken brüt olarak 11.759,40 TL'dir. Yeni gelecek zamla birlikte asgari ücrette net maaş 10.000 TL'yi geçebilir. Henüz bu konuda detay paylaşılmış değil. Yakın zaman sonra Bakanlık ve Cumhurbaşkanı Erdoğan kaynaklı açıklamalar gelebilir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar