GÜNDEM

Asgari Ücrete Ara Zam İçin Geri Sayım Başladı! 8500 TL'den 11.000 TL'ye mi Çıkacak?

Asgari ücrete Temmuz ayında bir zam daha mı geliyor? 8500 TL olan net asgari ücret için kulislerde dolanan yeni maaş 11.000 TL oldu. Şimdi ise hükümetin resmi açıklaması bekleniyor. İşte asgari ücret fiyat artışına dair güncel gelişmeler...

Asgari Ücrete Ara Zam İçin Geri Sayım Başladı! 8500 TL'den 11.000 TL'ye mi Çıkacak?

Asgari ücretin yeniden belirlenip belirlenmeyeceğine yönelik beklenti sürüyor. Öyle ki asgari ücretliler de bu sorunun yanıtını aramakta. Artan enflasyonla birlikte 2023 yılının Ocak ve Şubat ayına ilişkin güncel veriler yayınlandı. Bu veriler çerçevesinde asgari ücretlilerin alacağı yeni maaş için bir düzenleme yapılacak mı?

Asgari Ücret 11.000 TL Olur mu?

Eğer yasal düzenleme yapılır ve Cumhurbaşkanı tarafından açıklanır ise asgari ücretin 11.000 TL olması ihtimaller arasında. Daha öncesinde de hükümetin gerektiği takdirde vatandaşların alım gücünün yükseltilmesi maksadı ile asgari ücrete ara zam yapılabileceğini belirtmişti. Şimdi ise ara zam kararının ne zaman kesinleşeceği araştırılmakta. Henüz bu konuda resmi açıklama yapılmış değil.

Temmuz Ayında Zam Gelebilir!

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmıştı. 2023 yılında da benzer bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Dolayısıyla asgari ücret ödemelerindeki son dakika gelişmelerini sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz. Eğer enflasyon oranları, vatandaşın alım gücünü ciddi oranda etkiler ise hükümetin asgari ücret artışına gidebileceği yönünde uzmanlardan gelen ifadeler mevcut.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar