KİTAPLIK

Artık kitaplar konuşuyor

Boğaziçi Üniversitesi'nin Türk Telekom'un desteğiyle kurduğu sesli kütüphane, görme engellilerin sabit hatlardan arayarak yüzlerce kitap arasından istediklerini dinlemelerini sağlıyor.

Artık kitaplar konuşuyor

Boğaziçi Üniversitesi ve Türk Telekom işbirliği ile oluşturulan Sesli Kütüphane Sistemi sayesinde artık görme engelliler de kitaba ve bilgiye erişim hakkına kavuşuyor.

"Bir Fark Yaratsak Yeter, Türkiyeye Değer" sloganıyla birçok sosyal sorumluluk çalışması yürüten Türk Telekom, görme engellilerin de kitaba ve bilgiye ulaşabilmeleri gayesiyle Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuarı (GETEM) işbirliği ile "Telefon Kütüphanesi" uygulamasını başlattı.

Türk Telekom çalışanları ve gönüllerin desteğiyle şuana kadar sistemde 350 farklı kitap seslendirilmiş ve veri tabanına işlenmiş durumda.

Tüm gönüllerin desteğine açık olan uygulamaya destek veren isimlerden birisi de TV Program ve Belgesel seslendirmeleri ile tanınan Basın Danışmanı Umut Mete Soydan. Soydan, seslendirme sanatçıları başta olmak üzere herkesin projeye destek vermesini dilediğini, yılsonunda proje arşivinde bin adet kitabın seslendirilmiş halinin olmasını umduğunu ifade etti.

0 800 219 91 91 numaralı hattan GETEM üyesi tüm görme engellilere 24 saat ücretsiz hizmet verilen projede, kitap konusuna ve ismine göre arama yapılabiliyor kitap dinlenirken ara verip kalındığı yerden devam edilebiliyor.

Sesli Kütüphane'yle ilgili ayrıntılı bilgiler adresinde yer alıyor.

ÇOK OKUNANLAR