MEDYA KÖŞESİ

Arslan Tekin'den şaşırtan Rahmi Turan iddiası: "Usta", genç gazeteciyle iş birliği yaptı!

Yeniçağ yazarı Arslan Tekin, bazı kesimlerin "duayen gazeteci Rahmi Turan'ın gaflete düştü" şeklindeki açıklamaları üzerinden Turan'ı eleştirdi ve Turan hakkında yeni bir iddia öne sürdü. Arslan Tekin, "Bu tür habercilik de bir gazetecilik oyunudur. "Usta", genç gazeteciyle iş birliği yapmış ve hedefine ulaşmış, isminden bahsettirmiştir. " dedi.

Arslan Tekin'den şaşırtan Rahmi Turan iddiası: "Usta", genç gazeteciyle iş birliği yaptı!

Günlerdir Rahmi Turan'ın ortaya attığı iddia üzerinden süren "Saray'a bir CHP'li gitti mi, gitmedi mi?" tartışmaları bitmek bilmiyor...

Meslektaşları Rahmi Turan'ı ve ona bu haberi veren Talat Atilla'yı eleştiriyor. Kimileri Rahmi Turan'ın gaflete düştüğünü iddia ederken kimileri de böyle gazetecilik olmaz diyerek sert bir dille eleştiriyor. Hatta işini bırakması için çağrıda bulunanlar bile oluyor...

Yeniçağ yazarı Arslan Tekin bugün "Gazetecilik mi, üfürükçülük mü" başlıklı yazısında Rahmi Turan'ı hedef aldı.

Rahmi Turan'ın gaflete düşmediğini bu tür haberciliğin de gazetecilik oyunu olduğunu savunan Arslan Tekin "Usta", genç gazeteciyle iş birliği yapmış ve hedefine ulaşmış, isminden bahsettirmiştir. şeklinde çarpıcı bir iddia öne sürdü.

İşte Arslan Tekin'in "Gazetecilik mi, üfürükçülük mü" başlıklı yazısı:

Böyle gazetecilik mi olur? Bir de "duayen" falan diyorlar. "Duayen" bize uymayan bir kelime... Kıdemli, dersin, gazetecilerin hocası dersin, usta dersin, eski gazetecilerden dersin... Bulursun bir sıfat.

Kaç gündür ortalık yıkılıyor.

Dört bir tarafımız sarılı. Dünya üzerimize geliyor, "ümmet" parça parça. Biz, Saray'a bir CHP'li gitti mi, gitmedi mi? tartışması içinde boğuluyoruz.

O kadar kof bir tartışma ki... "Baş kahraman" Saray'da oturan. Diğer oyuncular; bir parti başkanı, parti başkanlığına oynayan bir zat... Milletvekilleri... Köşesinde yazacak konu bulamayan gazeteciler, haberciler!...

Oynatanlar ise iki gazeteci. Bir haber üfürdüler, her kafadan bir ses çıkmaya başladı.

(...)

Gazetecilerin üfürükçülüğünden nerelere geldik.

Bir gazeteci bir gazeteciye demiş ki... "Usta"ya bakın siz. Bir genç gazeteciye kanıyor. Madem "müthiş bir haber"i var kendisi niye yazmıyor? Eski devirde değiliz. İnternet her şeyi hallediyor. O genç gazeteci, "Köşem yok, ustam siz yazın." diyemez.

Birkaç gün önce yazdığım gibi, "usta" gaflete düşmüş değil. Bu tür habercilik de bir gazetecilik oyunudur. "Usta", genç gazeteciyle iş birliği yapmış ve hedefine ulaşmış, isminden bahsettirmiştir. Politikacıların evelemeleri gevelemeleri ise sürüp gidiyor.

Böyle bir habere kanan siyasîlerin kapasiteleri de tartışmaya açılmalı bence.

Madem tuttu, daha nice üfürükçüler çıkacaktır!

Arslan Tekin'in yazısının tamamı

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar