GÜNDEM

Arslan Tekin: Muharrem İnce'ye Erdoğan karşısında mecburen destek verilmiştir

Yeniçağ yazarı Arslan Tekin, Muharrem İnce'yi eleştirdiği yazısında, İnce'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki oyunu "kemik oy" olarak algılamasının hata olduğunu, kendisine "Erdoğan karşısında mecburen destek verildiğini" söyledi.

Arslan Tekin: Muharrem İnce'ye Erdoğan karşısında mecburen destek verilmiştir

Yeniçağ gazetesi yazarı Arslan Tekin, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı oyun "kemik oy" olduğunu düşünerek sarf ettiği "Ben CHP'den fazla oy aldım" sözlerininin hatalı olduğunu söyeyerek "Mantığa uygun değil bu sözleri. Cumhurbaşkanlığı seçimindeki adaylığıyla kıyaslamaması lâzım. R. T. Erdoğan karşısında mecburen destek verilmiştir. Bunu düşünmeden nasıl kıyasa gidiyor?" ifadesini kullandı:

İNCE, ERDOĞAN'I ELEŞTİRMİYOR

"Muharrem İnce, Saray'la arasında bir bağ kurulmaması için, öncelikle muhalefetin, bütün tenkidî sözlerini kullanarak iktidarın üzerine gitti.Bir laf etti ki, çok yerinde. İktidarı kastederek "Dinle vicdan arasındaki bağ koparılmıştır." dedi. İktidarı bu kadar tenkit ettiği hâlde, "Tek Adam" sistemi için neden bir şey söylemedi? Sanırım kendisini yalanlamamak için. Daha önce, "Erdoğan bu sistemin yetkilerini kullanıyor, ben niye kullanmayayım." demişti."

İNCE'NİN ETNİSİTE TAKINTISI VAR

Tekin'in İnce'ye bir eleştirisi de "Kürtleri ayrıştırdığı" yönündeydi: "İnce'nin "etnisite" takıntısı var. Türkiye'de insanlarımızı kategorize ediyor. "Kürt seçmen" ayırımına gitti. Ülkenin aslî insanını farklılaştırıyor."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar