GÜNDEM

Ardan Zentürk, Suriye'de yaşananlara "Sünni soykırımı" dedi

Star yazarı Ardan Zentürk, Suriye'de hem Rusya ve İran ittifakının hem de DEAŞ'ın sünni soykırımı yaptığını söyledi.

Ardan Zentürk, Suriye'de yaşananlara "Sünni soykırımı" dedi

Yaklaşık 10 yıldır iç savaş ile yüz yüze olan Suriye'de yaşanan sivil katliamları Rusya eliyle devam ediyor. Bu katliamları gündemine alan Star yazarı Ardan Zentürk "Sünni soykırımı" var dedi. 

İşte o yazı: 

Rusya-İran ittifakının Esed rejimine kullanarak hedef aldığı ABD-Avrupa’nın da trajedisini sessizlikle izlediği o masum Sünni nüfusun katliamdan kurtulmak için son çare olarak sığındığı Türkiye sınırındaki o derme-çatma kamplar, günümüzün Auschwitz’leridir.

Batı Asya, bir “Sünni soykırımı” yaşıyor. İdlib kırsalında gördüğüm gerçek, bu soykırımın emperyalist-hegemonyacı tüm güçlerin ortak kararıyla yürüdüğüdür. İnsanlık tarihinin en büyük nüfus değişim kampanyalarından birini yaşayan Suriye’de Rusya-İran ittifakı ile ABD-İsrail ittifakı arasında bu konuda fark yoktur. Aksine, bölge, İsrail-İran arasındaki fiili ittifaka şahitlik etmektedir. İttifakı tetikleyen ana unsurun, yine birer Siyonist müttefiki olan Suudi Arabistan ve BAE’nin desteğindeki El-Kaide gibi selefist gruplar olması bir tesadüf müdür, hayır.

Yazını  devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar