POLEMİK

Ardan Zentürk Ahmet Kekeç'i uyardı Ahmet Hakan'a fena çaktı

Star yazarı Ardan Zentürk, Atatürkçülük üzerine tartışan iki Ahmet arasındaki polemiğe dahil olurken birini uyardı birine ise fena yüklendi.

Ardan Zentürk Ahmet Kekeç'i uyardı Ahmet Hakan'a fena çaktı

Star yazarı Ardan Zentürk, Atatürkçülük üzerine tartışan Ahmet Kekeç ile Ahmet Hakan arasındaki polemiğe dahil oldu.

Ardan Zentürk, köşe komşusu Ahmet Kekeç'i nazikçe uyarırken, Ahmet Hakan'ın ismini bile anmadan fena çaktı; "Atatürkçülüğü, cehaleti ortaya dökülmüş Nişantaşı eşrafından öğrenecek değiliz" dedi.

İşte Ardan Zentürk'ün o yazısı:

Gelelim, 'Atatürkçülük' meselesine

Değerli Ahmet Kekeç, o keyif veren nezaketiyle “Atatürkçülük” kavramı için “gevşek ideoloji” tanımını kullanmış, temsil ettiği kanat açısından yeni bir polemik oluşturmak istemediği belli... Ama ben son sözü baştan söyleyeyim: “Atatürkçülük” veya diğer adıyla “Kemalizm” bir ideoloji değil, milletin önüne konulmuş “yol haritasıdır...”

100 yıla uzanan asıl gücü ve yer-yer zaafiyeti de bundan kaynaklanmaktadır. Lider, sağlığında kendi adıyla anılan bir ideolojinin kuruluşuna önderlik etmemiş, geride bıraktığı NUTUK başta, tüm açıklama ve yazılarıyla milletin önüne, esas olarak “muasır medeniyete ulaşması için” izlemesi gereken rotanın kilometre taşlarını yerleştirmiştir.(İdeolojik bir hareketin lideri olsa, ölümünden hemen sonra İsmet İnönü, nasıl, okullardan ve paranın üzerinden fotoğraflarını kaldırır, kendini de “Milli Şef” ilan ederdi?).

...

'Atatürkçüler' liderlerini tanımıyor

Türkiye’nin ana sorunu, kendilerine “Atatürkçüyüm” diyen kesimin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “gerçek ve millete ışık tutan” kimliğini tam olarak kavrayamamasından kaynaklanmaktadır.

...

Oysa...

Gazi’nin izinden yürümenin birinci şartı anti-emperyalist olmak, millet iradesine saygıyla “tam bağımsızlığı” yakalamaktır.

Eğer, 7 Haziran 2015 seçiminde küresel algı operasyonlarının etkisinde kalıp, eliniz HDP’ye oy vermeye gittiyse, kendinize Atatürkçüyüm demeyin.

Eğer, ABD’nin FETÖ üzerinden tezgahladığı 17-25 Aralık darbesinin arkasında durduysanız, o kumpas üzerinden siyaset yapıyorsanız, kendinize Atatürkçüyüm demeyin.

Eğer, 15 Temmuz’da Gazi’nin miras bıraktığı ortak ruhla sokağa inip, emperyalistinsaldırısını püskürten milletin kararlılığının yanında yer alamıyorsanız, kendinize Atatürkçüyüm demeyin...

Bizi de meşgul etmeyin...

SON SÖZ: Atatürk’ün kim olduğunu “cehaletleriyle” ortalığa dökülmüş “Nişantaşı eşrafından” öğrenecek halimiz de yok, bilin.

Ardan Zentürk'ün yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar