GÜNDEM

Aradı taradı bir şey bulamadı kendi gazetesi dahil hepsine çaktı

ABD'de dün gerçekleşen kritik görüşme öncesi yaşanan gelişmelerden haberdar olmak isteyen Habertürk yazarı Fatih Altaylı gazete ve sitelerinden umduğunu bulamadı kendi gazetesi de dahil...

Aradı taradı bir şey bulamadı kendi gazetesi dahil hepsine çaktı

Dün tüm gözler ABD'deki kritik görüşmedeydi... Görüşme öncesi ne olup bittiğini oradaki son duruma ilişkin bilgileri okumak isteyen Fatih Altaylı ne gazetelerde ne de internet sitelerinde herhangi bir haber göremedi. Bu durum Altaylı'yı kızdırdı.

"Hadi Cumhurbaşkanı’nın uçağında Habertürk’ten kimse yok, ya diğerleri!Yahu bir Boeing 747 dolusu adamın hiçbirinden mi bir tek kelime gelmiyor." diyen Altaylı, 'gazeteler neden satmıyor' diyenlere de bu örnek üzerinden cevap verdi.

BU NASIL MEDYA?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok kritik bir görüşme için ABD’de. Trump’la görüşecek. Dosya kabarık. Konular çetrefilli. ABD’de tarihte görülmemiş bir Türkiye aleyhtarlığı var.Her iki parti Türkiye karşıtlığı konusunda inanılmaz bir uzlaşı içinde. Medyada Türkiye’ye yönelik hakarete yakın eleştirilerin olmadığı bir gün yok. Erdoğan işte böyle ortamda Washington’a indi. Benim gibi pek çok kişi ABD’de ne olmakta olduğunu, ne olacağını ve sonrasındaki gelişmeleri merak ediyor. Ve dün gazetelerin internet sitelerine bakıyorum. ABD kaynaklı tek satır haber yok. Sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı’nın kaldığı otele gelen yolların, protesto önlemi olarak kapatıldığı yolunda bir küçük haber vardı, ilerleyen saatlerde o da görünmez olunca Cumhurbaşkanı’nın ziyareti ile ilgili haber sayısı 0’a indi.

Hiçbir şey yok.Tek satır yok.Ulan bari hava durumunu yazın.Trafik tıkanık mı, değil ondan söz edin!Oteli anlatın. Amerikan medyasındaki haberleri, görüşmeye ilişkin ABD beklentilerinden söz edin. Bizim gazete dahil hiçbir yerde çıt yok. Hadi Cumhurbaşkanı’nın uçağında Habertürk’ten kimse yok, ya diğerleri!Yahu bir Boeing 747 dolusu adamın hiçbirinden mi bir tek kelime gelmiyor. O gazeteciler oraya Cumhurbaşkanı ile uçaktaki masanın çevresinde tek bir kare fotoğraf çektirmek için mi gidiyorlar!Haber, kulis, gözlem, analiz diye bir şey duymamışlar mı hayatlarında! Sonra gazeteler niye satmıyor, bizi niye kimse okumuyor!Bir şey yazsanız okuyacağız da.Siz bu geziyi bile yazmadıktan sonra neyinizi okuyayım.Akşam katıldığınız beleş daveti mi, gittiğiniz beleş gezinin izlenimlerini mi!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar