GÜNDEM

Araç üretimine Sıfır Covid Sorunu

Çin, araç üretiminde dünyanın lideri konumunda olmasına rağmen, 0 Covid politikası nedeniyle birçok fabrika üretimlerini durdurmak zorunda kaldı.

Araç üretimine Sıfır Covid Sorunu

Çin'in uyguladığı sıfır Covid projesi, araç üretimlerinde duraklamaya yol açtı. Dünyanın önde gelen araç üreticilerinden Volkswagen, Yamaha ve Honda gibi markaların da üretimleri, yedek parça tedarikinde yaşanan sorunlar ve sıfır Covid politikası nedeniyle durduruldu. Çin, araç üretiminde dünyanın lideri konumunda olmasına rağmen, 0 Covid politikası nedeniyle birçok fabrika üretimlerini durdurmak zorunda kaldı.

Bu kısıtlamalardan etkilenmemek için tasarlanan kapalı döngü sistemine ise üreticiler giderek daha az tahammül ediyor. Son zamanlarda Covid-19 vakalarının artması nedeniyle Çin'de birçok yer karantina altına alındı ve yeni salgın için slogan "sıfır Covid politikası" oldu. Ancak halk bu projeye uyum sağlamakta zorlanıyor.

Piyasada Yedek Parça Yok

Çin'deki sıfır kovid politikası, COVID-19'un sonlandırılması için hayata geçirilse de birçok üretim fabrikası faaliyet gösteremiyor. Bu politikadan dolayı, ünlü araba markaları olan Volkswagen, Honda, Yamaha gibi şirketler Wuhan'daki fabrikaları etkilenirken, Nissan, Mazda, Mitsubishi gibi firmalar henüz olumsuz etkilerinden nasibini almamış gibi görünüyor.

Günümüzde hibrit araçlar, geniş bir kullanım alanı bulmaya çalışırken, dünyanın en büyük elektrikli araçlara pil sağlayan firması Contemporary Amparex Technology, Çin'deki fabrikasında sıfır kovid politikasından olumsuz etkilenmediği gözlemleniyor.

Çin'deki kovid-19 etkileri hala devam ediyor ve tekrar karantina vakalarının yaşanması nedeniyle birçok ekonomik yönden darbe almaya devam ediyor. Vaka sayılarının rekor seviyelerde seyrettiği bu dönemde Volkswagen ve diğer araç üreticilerinin yedek parça tedarikinde sıkıntı yaşaması ne kadar sürer bilinmiyor. Fabrikalar bir biri ardına kapanırken, diğer fabrikaların ileriye dönük ne kadar üretim planı yapacağı kestirilemez durumda.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar