REKLAM

Apple iphone SE2 Detaylı İncelemesi

Apple iphone 12 kısa bir süre önce piyasaya çıktı! Telefon uzun zamandır teknoloji dünyasında tartışılıyordu. İşte yeni modelin tüm özellikleri!

Apple iphone SE2 Detaylı İncelemesi

Apple tarafından üretilen iphone model telefonlar sevenleri ve teknoloji uzmanları tarafından yakından takip ediliyor! 2020 yılında piyasaya sürülecek olan iphone SE2 modeli de uzun bir süredir bekleniyordu.

Peki, iphone sevenler bu yeni akıllı telefonda nelerle karşılaşacaklar? Öncelikle telefonun LCD ekranından bahsedelim. LCD ekran 4,7 inç büyüklüğündedir. Çözünürlüğü ise 1334 x 750 piksel olarak sunulmuştur.

Ekranın piksel yoğunluğu ( Retina HD ) 326 ppi olup kontrast oranı 1400:1 olarak geliştirilmiştir. 

LCD ekranın alt bölümünde ise Touch ID Sensör özelliği vardır. Yani bu özellik sayesinde telefon parmak izi okuyabiliyor. Ekranın parlaklık ölçüsünün 625 nit olduğunu belirtelim.

iphone 11 serisi ile benzerliği Apple A13 biyonik çip sistemine sahip olmasıdır. Bu özelliğin iphone SE2 modelinde de bulunması teknoloji çevresinde olumlu olarak karşılanmıştır.  

Apple A13 bionic işlemcisi 2,65 GHz’ye kadar çıkabiliyor ve 7 nm + fabrikasyon süreci ile geliştirildi. Üst düzey performans özellikleri yansıtılıyor.

Telefon ile ilgili yapılan tartışmalardan biri RAM özellikleri ile ilgiliydi. Apple markası ürettiği modellerin RAM kapasitelerini başta açıklamadığı için bu durum muamma kalmıştı. Piyasaya sürüldükten sonra birkaç gün içinde uzmanlar telefonun 3 GB RAM özelliğine sahip olduğunu açıkladılar.

Yeni Apple akıllı telefon modeli depolama özellikleri olarak 3 seçenek sunuyor; 64 GB, 128 GB ve 256 GB… Telefonun fiyatları sahip oldukları depolama alanlarına göre farklı olarak belirlenmiştir.

iphone SE2 arka kamera çözünürlüğü 12 MegaPikseldir. f/1,8 diyafram bulunur. Bu lens altının bileşenli olması nedeniyle 5 kat kadar dijital yakınlaştırma yapabilmektedir. True Tone Led flaş ise gece çekimlerine uygun olarak güçlendirilmiştir.

Telefonda sarsıntıları minimuma indirmek amacıyla optik imaj sabitleyici vardır. Ürünün video kayıt özellikleri ile ilgili olaraksa 4K/60 FPS kapasitesinden bahsedebiliriz. Telefonun ön kamerası 7 Megapiksel f/2.2 diyafram özelliklidir. Bu bakımdan iphone 11 serisinden geri kalmıştır. ( 12 Megapiksel )

Ön kamera video çekim kalitesi hakkında 1080p/ 30 FPS kapasitesinde olduğu açıklanmıştır. 

Ürünün ağırlığı ise 148 gramdır. Boyut ölçüleri 67.3 x 138.4 x 7.3 mm olarak piyasaya sürülmüştür. 

Çift SİM desteği uygun ülkelerde kullanılabilir. Bu ülkelerde Gigabit LTE, wi-fi 6 ve E-SIM teknoloji kullanılmalıdır. Parmak izi okuyucu özelliği ise kullanıcılar tarafından beğenilmektedir.

Cihazın en sevilen yönlerinden biri de kablosuz şarj desteğidir. Ürün kutusunda 5W şarj adaptörü vardır. Video oynatma saati maksimum 13 iken, online video izleme olanağı 8 saate kadar çıkmaktadır. 40 saate kadar da ses çalma kapasitesi bulunuyor.

Üründe hızlı şarj desteği de mevcut! Adaptör minimum 18W ve üzeri bir güce sahipse yarım saat içinde telefon %50 oranında şarj edilebilir. Telefon aynı zamanda IP67 özelliği sayesinde toza ve suya karşı dayanıklı olarak üretiliyor.

iphone SE2 sensörleri ise; üç eksenli jiroskop, barometre, yakınlık sensörü, ivmeölçer ve ortam ışığı sensörüdür.

Yeni iphone SE2 Fiyatları Iphone 11 Serisinden Düşük! 

iphone SE2 fiyatları sahip oldukları depolama alanına göre değişmektedir. Piyasaya yeni çıkan akıllı telefon modelinin 64 GB bellekli olanı 5,299 TL’dir. ABD’de ise yeni iphone modelinin başlangıç fiyatı $399 olarak açıklanmıştır. 128 GB özellikli telefon ise Türkiye’de 5,749 TL’den satışa sunulmuştur. Son olarak ürünün 256 GB versiyonu ise 6,599 TL olarak satılmaktadır. Fiyat karşılaştırılması yapıldığında Apple iphone SE2 akıllı telefon modeli iphone 11 serisine göre daha düşük fiyatlıdır. 

 

ÇOK OKUNANLAR