GÜNDEM

Anneler de Erken Emekli Olabilir! 25 Yıl Evli Kalmanıza Gerek Kalmayacak!

SGK'dan gelen haberle beraber annelerin de erken emekli olabileceği öğrenildi. 25 yıl evlilik şartı olmadan 6 yıl erkenden emeklilik hakkı elde edebilirsiniz. Emeklilik yaşınızdan önce emekli maaşı almaya başlamak istiyorsanız hemen SGK'ya başvurun. İşte yapmanız gerekenler...

Anneler de Erken Emekli Olabilir! 25 Yıl Evli Kalmanıza Gerek Kalmayacak!

Erken emeklilik denildiğinde pek çok alternatifin olduğu biliniyor. SGK'nın sunduğu imkanlar neticesinde normal yaşınızdan daha erken yaşta emeklilik hakkı elde edebiliyorsunuz. Annelerde ise durum biraz daha farklı. 25 yıl evli kalınarak erken emeklilik adına önemli bir adım atılması bir yana, evlilik dışında da erken emekli hakkınızı kullanabilirsiniz. Peki bu yöntem nasıl işliyor?

6 Yıl Erken Emekli Olun!

Annelerin de emekli olmasına büyük destek çıkan sigorta prim borçlanması, çocuk sayınıza ve yaşlarına bağlı olarak 6 yıla kadar erken emekli olmanıza ön ayak oluyor. Eğer sizler de daha önceden sigorta girişinizi yaptırdıysanız ve çocuk sahibi iseniz yıllar öncesinden emekli maaşınızı almaya başlayabilirsiniz.

Sigorta Prim Borçlanması Nasıl Oluyor?

Sahip olduğunuz çocuk başına 2 yıl olmak üzere toplamda 6 yıla kadar erken yaşta emekli olabilirsiniz. 3 çocuğu olanlara büyük kolaylık sağlanıyor. Eğer bir çocuğunuz var ise 2 yıl erken emekli olabileceksiniz. 6 yıllık sigorta bedelinizi toplu şekilde ödemenize dayalı olan bu sistem, son zamanlarda daha sık tercih edilmeye başlandı.

SGK'ya Başvuru Yapmalısınız

Erken emeklilik ve sigorta prim borçlanması ile emeklilik için SGK'ya başvuruda bulunmanız gerekiyor. Gerekli detayları ve karşılamanız istenilen şartları da bu sayede daha net bir şekilde öğrenebilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar