GÜNDEM

Anadolu Yayıncılar Derneği'nden Merdan Yanardağ'a tepki

TELE1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, '18 dakika' programında Abdülhamid Han'a küstahça hakaretlerde bulundu. Anadolu Yayıncılar Derneği, Merdan Yanardağ'ı kınadı.

Anadolu Yayıncılar Derneği'nden Merdan Yanardağ'a tepki

TELE1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'a bir tepki de Anadolu Yayıncılar Derneği'nden geldi. AYD'den yapılan açıklama şu şekilde:

Tele 1 televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ milli kültürümüzün ve tarihimizin en önemli Sultanlarından “Abdülhamit Han aşağılık” diyerek hakaret etmiştir. Daha önce PKK gazetelerinde boy gösteren Merdan Yanardağ bu açıklamasıyla “Esfeli Safilin” olmuştur. Yani hayvandan daha aşağı demektir. Bu karanlık cümleyi kendisine iade ediyor 320 yerel medya kuruluşu adına Merdan Yanardağ’ı kınıyor ve özür dilemeye davet ediyoruz.

"TARİHİMİZLE DÜŞMAN"
Konuyla ilgili bir açıklama da Anadolu Yayıncılar Derneği başkanı Sinan Burhan'dan geldi. Burhan “Bu talihsiz açıklamalar Merdan Yanardağ’ın tarihimizle ne kadar düşman olduğunu göstermektedir. Siyonistler Abdülhamit Han’ı “kızıl sultan” olarak nitelemişlerdir. Neden? Çünkü Filistin’i yahudilere vermemiştir. Merdan Yanardağ bu açıklamasıyla siyonistlere uşaklık etmektedir.” Dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar