KİTAPLIK

Amerikanın ünlü kitapçısı pes etti

Amerikalı kitabevleri zinciri “Barnes & Noble” tablet işinde Amazon ve Apple’ın rekabetine dayanamadı.

Amerikanın ünlü kitapçısı pes etti
GAZETECİLER.COM - Amerika'nın en ünlü kitapevlerinden "Barnes & Noble", Nook e-okuyucu işinde yaşadığı 475 milyon dolarlık zarardan sonra Amazon ve Apple'la tablet tasarımı ve üretiminde rekabet etme planlarından vazgeçeceğini açıkladı.

Amazon'un Kindle ürünlerine karşı daha başarılı olan kendi siyah-beyaz Nook e-okuyucularını üretmeye devam edecek olan Barnes & Noble, şiddetli rekabetin yaşandığı tablet piyasasında üçüncü parti üreticilerle yapılan markalama anlaşmalarına ağırlık vereceğini duyurdu.

Şirketin icra kurulu başkanı William Lynch, yeni planın daha karmaşık araçların geliştirilmesine bağlı maliyetleri ortadan kaldıracak olması nedeniyle zararları azaltacağını belirtti.

Gelirleri yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 34 düşüşle 108 milyon dolara gerileyen Nook biriminde yaşanan sıkıntılar, Barnes & Noble'ın yıllık sonuçlarını ciddi şekilde etkiledi. 650 mağazasında da satışları düşen grubun zararları iki katından fazla artışla 118,6 milyon dolara yükseldi.

Barnes & Noble'ın iPad ve Amazon'un Kindle'ı karşısında havlu atma kararı halen Nook'un yüzde 17'sinden fazlasını elinde tutan Microsoft'un birimin tamamını satın alabileceğine ilişkin dedikoduları da yoğunlaştırıyor.

Teknoloji blogu TechCrunch geçtiğimiz ay Microsoft'un Barnes & Noble'a Nook'un tamamı için 1 milyar dolar teklif ettiğini yazmıştı.

(Telegraph & Radikal Kitap)

ÇOK OKUNANLAR