GÜNDEM

Altaylı'dan dikkat çeken yazı! 'Keşke bizim santral de yansaydı derler mi'

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında, termik santrale varan yangınlarla ilgili olarak "Benim beklediğim ise AK Partili bir yetkiliden gelecek “Bu santrali öyle bir yeniden yapacağız ki, santrali yanmayan işadamları keşke benim santralim de yansaydı diyecekler” açıklaması idi." ifadelerini kullandı.

Altaylı'dan dikkat çeken yazı! 'Keşke bizim santral de yansaydı derler mi'

Ak Partili belediye başkanının "Bu arada "Evi yanmayan vatandaşlar keşke benim de evim yansaydı diyecek" ifadesi tepkilere yol açmıştı. Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında o sözlere gönderme yaparak termik santrale varan yangınlarla ilgili, "Benim beklediğim ise AK Partili bir yetkiliden gelecek “Bu santrali öyle bir yeniden yapacağız ki, santrali yanmayan işadamları keşke benim santralim de yansaydı diyecekler” açıklaması idi." ifadelerini kullandı.

İşte o yazı:

Orman yangınları, Kemerköy Termik Santrali’ne de sıçrayınca doğrusu çok şaşırdım.

Belediye Başkanı günlerdir uyarıyor, santralin olduğu yerden üç gündür alevler yaklaşıyor diye yayın yapılıyordu.

Aklıselim bir dönem olsa, eldeki az sayıda uçak buraya yönlendirilir, santrale yaklaşan yangın söndürülür, santral kurtarılırdı.

Ama ne uçaklar gelmiş yangını söndürmeye ne helikopterler.

Sadece santral boşaltılmış, hidrojen depolarındaki hidrojen havaya salınmıştı. Yanması bekleniyordu ve bu benim garibime gidiyordu.

Yangının termik santrale ulaştığı gece yolda otomobilde Habertürk radyo dinliyordum.

Afşin Yurdakul’un programında bir uzman “Orman içine veya kenarına yapılan tesislerde güvenlik iki yönlüdür. Bir orman yangını bu tesise sıçrar mı, iki tesisteki yangın ormana sıçrar mı! Tüm güvenlik önlemleri iki yönlü alınır. Belli ki burada alınmamış” diye son derece mantıklı bir açıklama yapıyordu.

Benim beklediğim ise AK Partili bir yetkiliden gelecek “Bu santrali öyle bir....

Yazının devamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar