GÜNCEL

Almanya Russia Today'in, Moskova da Deutsche Welle'nin yayınlarını yasakladı

Almanya'nın Rus devletine ait Russia Today (RT) televizyon kanalını kapatmasının ardından, Rusya da cevap olarak Alman kamu yayıncısı Deutsche Welle'nin (DW) ülkesindeki yayınlarını durdurdu.

Almanya Russia Today'in, Moskova da Deutsche Welle'nin yayınlarını yasakladı

DW çalışanlarının Rusya'daki akreditasyonları da bitirildi. DW, karara "aşırı tepki" açıklaması geldi. Moskova, Alman kanalının "yabancı ajan" olarak ilan edilmesi için de hukuki süreç başlatıldığını aktardı.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı, RT Almanca'yı yasaklayan Alman yetkililerin Rusya'ya girişinin de engelleneceğini duyurdu. Almanya Dışişleri Bakanlığı ise Moskova'nın attığı adımların "dayanaksız olduğunu ve Alman-Rus ilişkilerinde yeni bir gerilimi temsil ettiğini" söyledi.

Bakanlık sözcüsü yaptığı açıklamada, kararın kabul edilemez olduğunu belirterek "DW ile RT arasındaki karşılaştırmayı kesinlikle reddediyoruz" dedi.

DW Genel Müdürü Peter Limbourg da yaptığı açıklamada, söz konusu karşılaştırmayı reddederek, "Biz kamu yayın kuruluşuyuz bir devlet kanalı değiliz" ifadelerini kullandı.

Almanya Kültür ve Medya Bakanı Claudia Roth ise DW'nin devlete mesafeli bir yapıya sahip olduğunu belirterek, "Bunun anlamı şudur, RT Almanca'dan farklı olarak Alman devleti yayının şekillendirilmesi üzerinde bir etkiye sahip değildir" görüşünü dile getirdi. Bakan Roth, Moskova'ya gerilimi tırmandırmama çağrısında bulundu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar