GÜNDEM

Almanya Can Dündar'a geçici pasaport verdi!

Hakkındaki soruşturmalar nedeniyle pasaportu iptal edilen Can Dündar'a Almanya'nın geçici pasaport verdiği ortaya çıktı...

Almanya Can Dündar'a geçici pasaport verdi!

Türkiye'de yürütülen soruşturmalar nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan Cumhuriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a, Almanya tarafından geçici pasaport verildiği öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Can Dündar'a verilen geçici pasaport, Dündar'ın Türk pasaportu iptal edilse bile, yasal bir şekilde Almanya’da kalabilmesine ve yurt dışına seyahat edebilmesine imkan sağlıyor.

Alman makamları tarafından yalnızca istisnai durumlarda verilen geçici pasaport, “yabancılar için seyahat belgesi” ya da Almanca adıyla “Reiseausweis für Auslaender” olarak da biliniyor.

Gri kaplı pasaport, Almanya’da “yedek kimlik” olarak da kullanılabiliyor.

KENDİSİNİN DE EŞİNİN DE PASAPORTU İPTAL EDİLMİŞTİ

15 Temmuz darbe girişiminden önce Almanya’ya gelen Can Dündar hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde pazartesi günü yakalama emri düzenlenmişti.

Can Dündar'ın pasaportu 15 Temmuz darbe girişiminin ardından iptal edilmişti.

Can Dündar ile birlikte eşi Dilek dündar'ın pasaportu da iptal edilmiş, Dilek Dündar Almanya'ya uçmak için gittiği Atatürk Havalimanı'nda pasaportuna el konulmuştu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum