ALKIŞ

Alkışlar Yüksel Aytuğ için...

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ bugün köşesinde taciz ve tecavüz olaylarına isyan etti ve "Komşunun dünya tatlısı çocuğunun başını okşamaya, tatlı tatlı gülümseyen minik kıza göz kırpmaya çekiniyorum." ifadeleri ile alkışları hak etti.

Alkışlar Yüksel Aytuğ için...

Sabah yazarlarından Yüksel Aytuğ "Sapıklardan sadece kadınlar mı çekiyor?" başlıklı yazısında günümüzün en büyük ve çözülmesi en zor sorunlarından taciz ve tecavüz olaylarına değindi.

Yüksel Aytuğ yolda yürürken nasıl tedirgin olduğunu kaleme aldı ve ifadelerine şöyle devam etti:

"Tenha bir yolda eğer önümde yürüyen bir kadın varsa ya adımlarımı yavaşlatıp onun uzaklaşmasını bekliyorum ya da yolumu değiştiriyorum. Asansörde yalnız bir genç kız varsa, binmeyip bir sonrakini bekliyorum.(...) Sırf korkmasınlar, ürkmesinler, tedirgin olmasınlar diye...

Yüksel Aytuğ sadece kadınlara değil çocuklara da yaklaşmaktan korktuğunu belirterek yazısına şöyle isyan etti:

"Beni tanıyanlar ne kadar çocuk sevdiğimi, miniklerle nasıl iyi anlaştığımı iyi bilirler. Oysa şimdi komşunun dünya tatlısı çocuğunun başını okşamaya, kasa kuyruğunda bana tatlı tatlı gülümseyen minik kıza göz kırpmaya çekiniyorum.

Yani aslında ben de en az kadınlar ve çocuklar kadar çok 'sapık tacizine' uğruyorum.

O sapıklar aslında benim de özgürlüğümü çaldılar. İçimdeki centilmeni bıçakladılar, yardımseveri boğdular, çocuksu yanımı iğfal ettiler...

Davacıyım hakim bey, ben de davacıyım!"

Yüksel Aytuğ'un bugün kaleminden dökülen ifadeler hepimizin duygu ve düşüncelerine tercüman olduğu için kendisini alkışlıyoruz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar