ALKIŞ

Alkışlar Sümeyye Ertekin için...

Özellikle eğitimli Suriyeli mültecilerin Türkiye'de iş bulamadığı için Avrupa'ya gitmek zorunda kaldığını gözler önüne seren Sümeyye Ertekin'i alkışlıyoruz.

Alkışlar Sümeyye Ertekin için...
GAZETECİLER.COM- 

Türkiye gündemi 15 Temmuz'dan bu yana darbe girişimine kilitlenmiş durumda fakat bir yandan da halihazırdaki sorunlar devam ediyor. 

Biliyorsunuz en son Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyeli mültecilere vatandaşlık verileceğini söylediğinde kıyamet kopmuş, hararetli bir tartışma başlamıştı. 

Türkiye'nin önünde daha çok uzun bir süre "mülteciler meselesi" ana gündem maddelerinden biri olmaya devam edecek. 

Mültecilere vatandaşlık tartışmaları bir kenarda dursun, biz bugün Türkiye'nin mülteciler ve insan kaynağı konusunda ne kadar yetersiz kaldığının bir örneğini okuduk.

Al Jazeera Türk muhabirlerinden Sümeyye Ertekin'in haberiyle bir kez daha tokat gibi çarptı yüzümüze o buz gibi gerçek.

"Suriyeli çocuk kanseri uzmanı doktor Talal Douksi bir yıl boyunca Türkiye'de uzmanlığı ile ilgili iş aradı ancak bürokratik engelleri aşamadı. Sonunda Fransa'dan çalışma vizesi aldı, çok sevdiği Türkiye'yi bırakıp Fransa'ya gitti. Türkiye eğitimli bir Suriyeliyi daha kaybetti". 

Malesef Türkiye elindeki kalifiye insan kaynağını değerlendiremezken, Avrupa özellikle eğitimli Suriyeli mültecilere kapılarını açıyor. Biz kapıları açmışız ama içerde değerlendiremiyoruz. Böyle de yaman bir çelişki...

Sümeyye Ertekin, bu haberiyle acı gerçekleri bir kez daha hatırlattı bizlere. Kendisini alkışlıyoruz...

Ve umuyoruz ki bu haber devletteki yetkililer için de bir önem arzeder. Türkiye eğitimli bir Suriyeliyi daha kaybetmez. 
ÇOK OKUNANLAR