ALKIŞ

Alkışlar Serdar Turgut için

Habertürk yazarı Serdar Turgut, gazeteci ile kaynağının arasındaki güven ilişkisine dair bir yazı kaleme aldı. Akşam gazetesinde iken yaşadığı bir olayı aktaran ve bu güven ilişkisini örneklendiren Serdar Turgut, ders niteliğinde olan bu yazısıyla alkışları hak eden isim oldu.

Alkışlar Serdar Turgut için

Rahmi Turan ve Talat Atilla'nın ortaya attığı "Külliye" iddialarının ardından tartışmaya açılan konulardan biri de gazeteci ve kaynak ilişkisiydi.

"Gazeteci, kaynağını açıklamalı mı yoksa buna mecbur değil mi?" tartışmaları süregelirken Serdar Turgut, gazeteci ve kaynağının arasındaki güven ilişkisini konu edindi.

Serdar Turgut, Akşam gazetesinde yayın yönetmeni olduğu yıllarda yaşadığı bir olayı anlattığı yazısında gazetecinin kaynağı ile ilişkisinin daima sorunlu olduğunu, güven ortamının karşılıklı olarak zamanla oluştuğunu vurguladı.

"Gazeteci ile kaynağı arasındaki ilişki hiç bir zaman ideal olmaz. Kaynak ne kendini konumladığı gibidir ne de gazeteci öyledir. Anlayacağınız karşılıklı bir oyundur bu ilişki." ifadelerini kullanan Serdar Turgut bugünkü yazısıyla alkışları hak ediyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar