ALKIŞ

Alkışlar Mustafa Kartoğlu için...

Mustafa Kartoğlu bugün Akşam gazetesindeki köşesinde bu olaylardan birkaçını köşesine taşımış.

Alkışlar Mustafa Kartoğlu için...

Seçim sürecine girildiğinden beri iki ittifak var ortada. Birisi Cumhur İttifakı diğeri Millet İttifakı. 

Millet İttifakı CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi arasında ama HDP'nin de gizli bir ittifakla Millet İttifakına destek verdiği iddiaları var. 

İşin ilginci Millet İttifakının partileri ısrarla inkar etse de bu iddiaları güçlendiren bir çok olay oldu, oluyor bu süreçte. 

Mustafa Kartoğlu bugün Akşam gazetesindeki köşesinde bu olaylardan birkaçını köşesine taşımış. 

Sizlerle yazısının ilgili bölümünü paylaşacağım ama öncesinde bu gizliymiş gibi yapılan ittifak için Kartoğlu'nun yazısının da başlığına taşıdığı o cümleyi özellikle paylaşmak istiyorum. 

"HDP ile işbirliğini ‘açık etmek’ suç değilse inkar neden?" 

İşte bu soru, konuyu o kadar güzel açıklıyor, bamteline öyle basıyor ki, Mustafa Kartoğlu'nu alkışlamamak elde değil. 

Bakalım Millet İttifakının üyelerinden bir cevap gelecek mi bu soruya.

İŞTE MUSTAFA KARTOĞLU'NUN YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, dün önce, “Bizim oy Kürdistan’a” diyen işadamına “Bize verecek demektir”karşılığını veren Edremit Belediye Başkan adayı Selman Arslan’ın kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Akşama doğru düzeltti.

Meğer ihracı istenen kişi, Cuma selası okunurken mitinge ara verilmesine neden olan müezzine ‘hakaret’eden eski Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu imiş.

***

CHP, ‘HDP ile ittifak’ konusunda bir ‘tepki’ göstermemiş;

Seçimde ‘sağ’ göstererek oyunu almaya çalıştığı ‘muhafazakar-dindar’ seçmene ‘şirin görünmek’için müezzine hakaret edilmesine tepki göstermiş!

***

Peki;

Yanındaki işadamının “Oyumuz Kürdistan’a” sözünü “oyumuz CHP’ye” diye anlayan Selman Arslan neden ‘korunmuş’?

Çünkü;

Kasım’da HDP Sözcüsü Saruhan Oluç’un açıklamasına dayanmış: “AKP-MHP ittifakı bizim açımızdan ‘şer ittifakı’dır. Batı’da bu ‘şer ittifakı’nı durdurup geriletecek ittifaka hazırız.”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin bu ittifakın sağlandığını ilan eden sözlerinden ilham almış: “Kürdistan’da kazanacağız, Batı’da AKP ve MHP’ye kaybettireceğiz.” Biri daha bu ittifaka işaret etti önceki gün;

PKK elebaşlarından Ali Haydar Kaytan, Tunceli’de TKP adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nu, “Güç birliği dışında hareket etmesi kendisi açısından doğru olmaz. Doğru olan HDP lehine çekilmesidir” diye tehdit etti.

***

HDP ve PKK; hatta CHP’liler açıkladığı halde, HDP ile işbirliğini kendi seçmeninden bile gizlemeye çalışan Kılıçdaroğlu, Akşener ve Karamollaoğlu neden hala ‘inkar’ ediyor?

Kürdistan’a (!) oy veren işadamı kim?

CHP adayı Selman Arslan’a “Bizim oy Kürdistan’a” diyen kim?

Bir işadamı.

Belediyeden de ihale alan bir işadamı.

Zamanında HDP’li belediyelerin terör örgütüne teslim olduğu/ettiği şehirlerde yol, baraj, hastane, okul inşaatı yapan işadamlarının iş makineleri yakılırken, Edremit’te güven içinde işlerini yürüten biri!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar