ALKIŞ

Alkışlar Merve Şebnem Oruç için

Asya Siyasi Partileri Uluslararası Konferansı’nın (ICAPP) 10. Genel Kurulu'ndan Cemal Kaşıkçı cinayetine karşı bir kınama bildirisi yayınlanmasını sağlayan Merve Şebnem Oruç'u alkışlıyoruz.

Alkışlar Merve Şebnem Oruç için

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından dünyada geniş yer bulan bu olayın yankıları sürüyor.

Türkiye bu cinayetin takipçisi, peşini bırakmıyor.

Sadece devlet olarak değil medya olarak da...

Birçok gazeteci ve köşe yazarımız Cemal Kaşıkçı cinayetinin üzerine gidiyor ve konuyu gündemde tutuyor.

Bu isimlerden birisi de Merve Şebnem Oruç.

Geçen hafta Moskova'da 53 Asya ülkesinden 360 siyasi partinin temsilcilerinin bulunduğu Asya Siyasi Partileri Uluslararası Konferansı’nın (ICAPP) 10. Genel Kurulu gerçekleşti. 

Moskova’daki bu Genel Kurul’a ICAPP Mediya Komitesi Başkan Yardımcısı olarak katılan Daily Sabah Gazetesi köşe yazarı Merve Şebnem Oruç, “dünyada medyanın durumu ve Cemal Kaşıkçı” üzerine bir konuşma yaparak Asya ülkelerinin Cemal Kaşıkçı olayına sessizliğine dikkat çekti. 

merve şebnem oruç

Oruç, gazetecilerin karşı karşıya olduğu tehlike ve ölümcül risklerin yakın tarihte daha önce hiç olmadığı kadar artmış olduğunu ifade ederken, Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğu gibi diplomatik dokunulmazlığa sahip olan yerlerin yeni cinayet mahalleri mi olduğu sorusunu yöneltti.

Ve bu konuşma sonrasında, ICAPP Medya Komitesi kapanış bildirisinde, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetinin şiddetle kınanması kararı alındı.

Merve Şebnem Oruç'un 53 Asya ülkesinden temsilcilerin katıldığı böyle bir platformda bu konuyu gündeme getirmesi bir yana bu ülkelerin Cemal Kaşıkçı cinayeti için bir kınama bildirisi yayınlamasına vesilese olması büyük bir alkışı hakediyor doğrusu. 

Alkışlarımız Merve Şebnem Oruç için...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar