ALKIŞ

Alkışlar herkese dokunan yazısıyla Deniz Zeyrek'e

Kars'ta gece yarısı kar yağdığı o andaki mutluluğunu betimleyici bir anlatımla okuyucularına aktaran Deniz Zeyrek, telefonuna baktığı an Elazığ depreminin yaraları sarılamadan Van depremi ile yüzleştiğini ve o kısa mutlu anı yaşadığı için kendini suçlu hissettiğini söyledi. Deniz Zeyrek herkese dokunan bu yazısıyla alkışları hak ediyor.

Alkışlar herkese dokunan yazısıyla Deniz Zeyrek'e

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Kars'ta gece yarısı yağan karın kendisinde yarattığı kısa bir mutluluktan pişmanlık duyduğunu şu ifadelerle dile getirdi: 

Bir gün önce İdlib'den, Libya'dan şehit haberleri gelmişti. Bütün gün aklımı kemiren “ne için”, “kimin için” sorularını yeniden sormaya başlamıştım.

40-50 kilometre güneydoğumuzda, İran sınırında Corona virüsü kapıya dayanmıştı. “Olsun ben o virüsle baş ederim” demek, hastanelerimize, doktorlarımıza güvenmek, yetmiyordu. İnsanlarımızı, çocuklarımızı yaşlılarımızı kaybetme ihtimalini düşünmek bile ürkütücüydü.

Bitmiyordu: Daha Elazığ depreminin yaralarını tam sarmadan, İran merkezli depremde Van'da kerpiç evlerde yaşayan çocuklarımız ölmüştü.

"Biri için kurtarıcı olan başka bir yerde başka insanın acısına dönüşebiliyor. Biri için mutluluk ve huzur veren, başka bir yerde başka insanların derdine dert katabiliyor." diyen Zeyrek şu sözlerle yazısını noktaladı: Hayat böyle bir şey işte: Herkesin derdi farklı.

Deniz Zeyrek herkesi etkileyen bu ifadeleri ile alkışları hak eden isim oluyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar