ALKIŞ

Alkışlar Halime Kökçe için

Star gazetesinden Halime Kökçe "15 Temmuz'u paraya çevirmek" başlıklı yazısında değerlerimizin metalaştırılmasına itiraz ederek şöyle diyor...

Alkışlar Halime Kökçe için

15 Temmuz'un yıldönümünde bir yandan devlete ve millet iradesine darbe yapmak isteyenlerin yaşattığı o korkunç saatleri hatırlarken, bir yandan da milletin tanklara karşı bedenini siper ederek, canını ortaya koyarak kendi iradesine kahramanca sahip çıkarak yazdığı destanı yadediyoruz. 

Şehitlerimiz... Gazilerimiz...

Kahramalarımız ve hainler...

Türkiye'nin darbeler geleneğini kıran o tarihi günün anlam ve önemi için bir dolu etkinlik yapılıyor. Yapılmalı da.

Fakat bir yandan da şehitlerimizin ruhlarını incitecek, bu "kutsal" direnişe gölge düşürecek şeyler de yapılıyor.

Özellikle de 15 Temmuz'u ranta çevirme çirkinliğini gösteren, bunun üzerinden para kazanmaya yeltenen hadsizlere karşı tepki göstermenin, 15 Temmuz'un anısını hakkıyla yaşatmak için elzem olduğunu düşünüyorum. 

Bugün bir vicdanlı kalem, köşesinden tam da bu konuya değindi. 

Star gazetesinden Halime Kökçe "15 Temmuz'u paraya çevirmek" başlıklı yazısında değerlerimizin metalaştırılmasına itiraz ederek şöyle diyor:

"Teraziyi öyle bir yere koyalım ki popülerleştirirken değersizleştirmeyelim 15 Temmuz'u. 

Olur olmaz her yere şehitlerin adı verilmesin. Ticari metaların pazarlamasında 15 Temmuz ve şehit motifi kullanılmasın. Paranın gücü her şeye de yetmesin... 

Kutsal olan her şey de buharlaştırılmasın lütfen... "

Halime Kökçe'yi bu duruşundan dolayı alkışlarken diğer yazar çizer meslektaşlarımızın da aynı şekilde yüksek sesle bu pespayeliğe "dur" demesini bekliyoruz. 

Her şeyden önce o gece can veren yiğitler için...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar