ALKIŞ

Alkışlar Fulya Soybaş'a

Adli Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın terk edilmiş halde bulduğu emzirerek süt annelik yaptığı ve ismini Nisa Mihriban koyduğu bebek olayında herkes anneyi 'cani' diyerek şeytanlaştırırken Hürriyet yazarı Fulya Soybaş işin diğer yüzünü gösterdi.

Alkışlar Fulya Soybaş'a

Nisa Mihriban bebeğin acil tıp teknisyeni Büşra Durmaz'ın sütannelik yaptıktan sonra bakımevine teslim etmesinin ardından fenalaşması olayın trajik boyutunu gözler önüne serdi. Bakımevinde ihmal boyutunun konuşulması bir yana medya daha günlerdir bebeği terk eden annenin savcılık ifadesindeki ayrıntıları analiz etmeden kadını tek suçlu olarak gösterip anneyi şeytanlaştırma peşinde koştu.

Hürriyet yazarı Fulya Soybaş "Nisa Bebek olayında tek suçlu anne mi?" yazısında olayın diğer yüzüne dikkat çekti. Kadınların sığınma evlerinde 6 aydan uzun kalamamasını, çocuğuyla kabul görmemesini kadın dernekleriyle konuşan Soybaş'ın yazısında hamile kadını terk eden baba ve ailesine de dikkat çekildi.

Soybaş yazısında şunları söyledi "Nisa bebeğin bakımevinde aniden rahatsızlanması ve yoğun bakıma alınması ile çoğumuz bu genç kadını ‘katil’, ‘cani’, ‘acımasız’ ilan ettik. Gelin bir de madalyonun öteki yüzüne bakalım! Sonuçta bu bebek gökten inmedi. Bir babası, genç kadının bir de ailesi var, öyle değil mi? Ayrıca Sepetçioğlu, sığınma evinde kalmasına ‘6 aydan fazla izin verilmediği için’ sokakta kaldığını da söyledi."

Olayı tüm boyutuyla inceleyen Soybaş'a gazeteciler.com olarak alkışlarımızı gönderiyoruz...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar