ALKIŞ

Alkışlar Fahrettin Altun için...

Fahrettin Altun'u, her türlü beladan Ak Parti hükümetini sorumlu tutmak hastalığına yakalanmış siyaset ve medya dünyasındaki kirliliğe ışık tuttuğu için alkışlıyoruz...

Alkışlar Fahrettin Altun için...

Dürüstlüğü ve vatanseverliği ile giderek Türkiye’nin bir numarası olan Sabah’ın vicdan sahibi yazarlarından biri olan Fahrettin Altun bugünkü yazısında, her türlü beladan Ak Parti hükümetini sorumlu tutmak hastalığına yakalanmış siyaset ve medya dünyasının içinde bulunduğu kirliliği paylaşıyor okurlarıyla.

Adana’daki yurt yangınının kötü niyetli CHP ve gazetecileri tarafından istismar edildiğine dikkat çeken Fahrettin Altun yazısında şöyle diyor:

Ne yazık ki yine birileri kendi dar siyasi çıkarları uğruna bu acı hadiseyi sömürmekten geri durmadılar.
Hatırı sayılır bir süredir, başımıza her ne felaket gelirse onu kendi bağlamından koparmaya, bizi onun gerçek nedenleri üzerine düşünmekten alıkoymaya çalışan bir şer şebekesi var. Bu durum, toplumsal alanda karşı karşıya kaldığımız somut sorunlara gerçekçi çözümler bulmamıza da engel oluyor.
Meselenin kendisini konuşamıyor, kritik edemiyoruz.

***

Kanımızı donduran bu hadise sonrasında Türkiye'de eğitim ve barınma alanında karşı karşıya kaldığımız sorunlara dikkat çekmek isteyebiliriz; istemeliyiz.
Bu noktada devlete düşen rollerin neler olduğu, sivil toplumun ne şekilde rol oynaması gerektiğini tartışabiliriz; tartışmalıyız.
Türkiye'de dini cemaatlerin yapısını da masaya yatırabilir, bu noktada bir boşluk doldurup doldurmadıklarını da ele alabiliriz; almalıyız.
Fakat daha konuşmaya başlamadan birileri "
AKP ve yandaş cemaatleri" diye söze başlıyor. "Liyakat esas alınmadığında bir ülke her alanda felakete sürüklenir" gibi bir klişeyle propaganda yapıyor.

Okurlarını dürüst yazılarıyla aydınlatan Fahrettin Altun’u alkışlıyoruz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum