ALKIŞ

Alkışlar Bülent Eczacıbaşı için

Bülent Eczacıbaşı, Türkiye'nin yeni bir hikayeye ihtiyacı var derken yukarıda işaret ettiği vizyon alkışı hakediyor doğrusu.

Alkışlar Bülent Eczacıbaşı için

“Türkiye’nin hikayesi hayaller üzerinde değil, mutlaka gerçekler üzerinde kurulmalıdır. Uzak bir gelecekte ulaşılması hedeflenen, ama gerçekçiliği soru işareti taşıyan kuru rakamlar, ikna edici bir Türkiye hikayesine katkıda bulunamaz.”

“Dünyaya bir hikaye sunmanın bir başka amacı da “geleceğimize güvenin” mesajı vermektir. Teknoloji ve bilim çağının gereklerini karşılayan bir eğitim sistemine sahip olmayan bir ülkenin geleceği yoktur.” 

“Türkiye’nin yeni hikayesi, geriye yönelik övünmelere veya savunmaları içeren bir anlatı değil, ileriye bakan, atılımcı bir vizyonun ifadesi olmalıdır (…) Türkiye,  giderek daha fazla risk altına giren dünya barışının kilit ülkesidir. Kendi iç barışını sağlamış, bölgesinde barışa katkıda bulunan, sürdürülebilir kalkınma yolunda ilerleyen Türkiye, tüm dünya için bir model ve umut ışığı olacaktır.”

Bu cümleler Bülent Eczacıbaşı'nın 45 yıllık deneyimlerini anlattığı "İşim Gücüm Budur Benim-İş insanının yeni sorumlulukları… " kitabından alıntı. 

Bülent Eczacıbaşı, Türkiye'nin  yeni bir hikayeye ihtiyacı var derken yukarıda işaret ettiği vizyon alkışı hakediyor doğrusu. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar