ALKIŞ

Alkışlar Buket Aydın için

Buket Aydın'ı ana haber sunuculuğunun yanına kulis haberciliğini de katarak gösterdiği performans nedeniyle alkışlıyoruz.

Alkışlar Buket Aydın için

NTV'deki başarısını Kanal D Ana Haber'de de sürdüren Buket Aydın, dün akşam CHP kulislerinden önemli bir bilgiyi canlı yayında paylaştı. 

CHP'de seçim sonrası Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğru arasında bir çatlağın oluştuğu ve bundan sonra neler olacağı merak konusuydu. 

CHP ile ilgili farklı kulis bilgileri gündeme gelirken bunlardan en çarpıcı olanı Buket Aydın'ın aktardığı "Macron modeli" oldu. 

Buket Aydın'ın edindiği kulis bilgilerine göre; 

"Sosyal demokratların abisi Murat Karayalçın'ın önerdiği formül Fransa'dan adı, 'Macron Modeli'. Macron yeni bir siyaset bir hareket kurdu. Ve bir yıl sonra cumhurbaşkanı seçildi. CHP de, Macron'un yürüyüş hareketinden ilham aldı. Kulislerde konuşulduğuna göre, Muharrem İnce için bu formül önerilmiş durumda. İnce'ye, 'Bu seçimde siz partinin başında olsaydınız da CHP yine bu kadar oy alırdı' denildi.

Bu nedenle yerel seçimlere ağırlık verilmesi önerisi getirldi. İnce'ye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı önerildi. CHP kulislerine göre yerel seçimlerden sonra da sonuç ne olursa olsun, Muharrem İnce'nin partisiz siyaset yapması görüşü dile getirildi. Yani, CHP 24 Haziran'dan sonra yeni bir yol haritası çizmeye çalışıyor. Macron modeliyle de hem Kemal Kılıçdaroğlu koltuğunu koruyacak hem de Muharrem İnce küstürülmeyecek. CHP'de parti içi tansiyonda bu formülle düşürülmeye çalışılacak."

Buket Aydın'ı ana haber sunuculuğunun yanına kulis haberciliğini de katarak gösterdiği performans nedeniyle alkışlıyoruz. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar