GÜNDEM

Ali Koç, Hıncal Abi'nin kıskacında: Savcıları göreve çağırıyorum!

Sabah gazetesi yazarı yılların spor yorumcusu Hıncal Uluç, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamalarını yorumladı. Uluç, bu konuşmadan dolayı savcıların harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Ali Koç, Hıncal Abi'nin kıskacında: Savcıları göreve çağırıyorum!

Dün yaptığı basın toplantısı ile gündeme bomba gibi düşen Ali Koç, "Bundan sonra barış yok" diyerek adeta gözdağı verdi.

Rakiplerine tek tek saydıran Ali Koç, PFDK'ya sevk edildi. Fakat Sabah yazarı Hıncal Uluç, bunun yetmeyeceğini düşünüyor. 6222 sayılı kanunun işletilmesi ve Ali Koç hakkında savcıların harekete geçmesi gerektiğini savunan Uluç, eğer harekete geçilmezse ikinci yarı çok daha büyük sorunlarla karşılaşılacağının altını çizdi.

İşte Hıncal Uluç'un Ali Koç hakkında savcıları göreve çağırdığı o yazısı:

"Yeter artık!. Ben artık 'Türk futbolunda barış olsun' demiyorum. Geçti o günler.
Siz o dilden anlamıyorsunuz!." Bunları söyleyen kim, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç..
Ne zaman söylüyor?
Türkiye Süper Ligi'nin başlamasına 1 hafta kala..
Ne zaman söylüyor..
"Cumhurbaşkanlığı adına" konuşan Başkanlık İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un "Sporda şiddetsiz iletişim projesi" ve "Rakibine jest yap" kampanyasının gazetelerde açıklandığı gün.
Altun'un "Spor rekabetten önce oyundur.
Rekabet ortamında bile dostluk dışlanamaz" dediği gün, Ali Koç, "Barış bitti" deyip, Federasyon'dan başlayarak tüm futbol kurumlarına ve tüm rakiplerine ayrı ayrı saydırıyor.
"Federasyon Fenerbahçe aleyhine çalışıyor" diyor. "Bu Federasyon'da Fenerbahçe aleyhine haber sızdıranlar var." O gizli kapaklı, o dünyadan saklanan Zorlu Toplantısı'ndan "Ali Koç'u ikna ettim" diye gururla (!) söz eden Merkez Hakem Komitesi Başkanı Zekeriya Alp'i aşağılıyor ve yalanlıyor.
"O toplantıda Zekeriya Alp madde madde sorduğum her şeye cevap verdi, ama beni ikna edemedi" diyor.
"Trabzonspor'un arkasında devlet var" diyor.
"Federasyon kararlarını Trabzon için alıyor. Devletin talimatı ile büyük ihale şirketleri Trabzon Stadı'ndan loca alıyorlar" diyor. "Devlet" diye kimleri itham ettiği açık!.
"Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz isim vermeden durmadan Fener'e saldırıp taraftarına yaranmaya çalışıyor" diyor..
Diyor Allah diyor..
Bu "Korkunç" konuşma, tüm haber bültenlerinde bomba gibi patladı ve ertesi sabah bütün gazetelerin spor sayfalarında manşet oldu.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Cumhurbaşkanlığı'nın "Sporda şiddetsiz iletişim projesi"ni açıkladığı ve "Rakibine jest yap" kampanyasını başlattığı gün hem de "Umurumda değil. Bundan sonra bende barış yok" diye kafa tutan, Federasyon'u, Merkez Hakem Komitesi ve devleti ağır suçlayan Ali Koç'u Profesyonel Ceza Kurulu'na vermesi doğal..
Ama yetmez!.
Bu yıl, hem şampiyonluk, hem düşme hattında fevkalade çekişme gösteren bir puan cetveli ile bu cuma günü başlayacak ikinci yarı öncesi, hem de nasıl şiddet çağrısı yapan bu konuşmayı, İstanbul Cumhuriyet 6222 Futbolda Şiddet Yasası Özel Savcısı'nın da incelemeye alması ve soruşturması gerek..
Bunu yapmazsa, eğer Sayın Savcı, ikinci yarı kanayacak burunlardan bile sorumlu olacak..

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar