GÜNDEM

Ali Karahasanoğlu'ndan Sözcü'ye Barış Atay tepkisi: Topunuza yuh

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Barış Atay'a saldırı sonrasında attığı manşet nedeniyle Sözcü gazetesine tepki gösterdi. Sözcü'nün HDP-TİP çizgisine yönelik önceki manşetlerini hatırlatan Karahasanoğlu "Düşman gibi göründükleri, 24 saat aleyhlerinde nefret tohumu serpiştirdikleri kişilerin dayak yemelerinde bile, sırf siyasi iktidara vurmak için, onlara bile sahip çıkıyorlar" dedi.

Ali Karahasanoğlu'ndan Sözcü'ye Barış Atay tepkisi: Topunuza yuh

Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, bugünkü köşesinde "Kimin sözcüsüsün, ne ayaksın sen Sözcü?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Karahasanoğlu "HDP’den seçilen Barış Atay, su testisi su yolunda kırılır misali.. Gece klübü çıkışında dayağı yemiş.. O HDP’den seçilen adama sahip çıkan kim? Sözcü gazetesi! Yuh size.. Topunuza yuh!" dedi.

Karahasanoğlu, Barış Atay'a saldırıyı "Sokak adaletine artık dur deyin” ifadesiyle haberleştiren Sözcü'nün daha önce yumruklu saldırıya uğrayan siyasetçiler için attığı manşetleri hatırlattı. Karahasanoğlu, Bekir Bozdağ’a yumruklu saldırı sonrasında Sözcü'nün “Yuhalanan bakana yumruklu saldırı” başlığını kullandığını; Soma’ya giden Tayyip Erdoğan’a yönelik saldırıyı “Tayyip’e öfke” başlığıyla haberleştirdiğini; Taner Yıldız’a saldırı için "Yumruk terapisi" ifadesinin kullanıldığını, Kılıçdaroğlu'na bir şehit cenazesinde yapılan yumruklu saldırıdaysa "Linç girişimi" başlığının yazıldığını kaydetti.

Karahasanoğlu, gazetenin çözüm sürecinde HDP'ye yönelik manşetlerini de hatırlattı:

Sözcü gazetesi, bu ülkede çözüm süreci boyunca, hemen her gün, “PKK’ya göz yumuluyor” başlığı attı. “PKK’nın uzantısı HDP ile AK Parti kol kola” manşeti ile çıktı.. “PKK’lı teröristin heykelini de diktiler” şeklinde algılar oluşturdu.. “Bunu da yaptılar, Türk bayrağını indiren HDP’li” dediler.. Ve en son geldiğimiz noktada. Dünkü manşetlerinde.. HDP listesinden TBMM’ye giren Barış Atay’ın yediği dayağı manşetlerine taşıyıp, “Önüne gelen kendi adaletini uyguluyor” dediler.. Üstelik, gece kulübünden geceyarısı çıkan bu PKK sempatizanı adamı, “Kafeterya çıkışı, 5 kişi tarafından darp edildi” diye tanıttılar.. Hani sorsak, “Gecenin ikisinde, hangi kafeterya açık ki, o saatte yenilen dayak, kafeterya çıkışı oluyor” diye..

Sözcü’nün muhabirleri, ne yalan uydururlar bilmem.. Ama.. O gazetede çalışan Kemalist geçinen muhabirlerde, yazarlarda küçücük bir onur var ise.. Sözcü gazetesinin çözüm sürecinde attığı manşetlerdeki HDP’ye yönelik ifadeleri önlerine alırlar.. Bir de son başlıklarındaki “Sokak adaletine artık dur deyin” ifadesinin altındaki, bu HDP’den seçilip, sonra TİP’e geçen adamın yediği dayağa getirilen yorumlara bakarlar.. Sözcü’nün yazıişleri yönetiminin yüzlerine bu başlıkları vururlar.. Dedim ya, ahlaksızlığın bu kadarına pes.. Düşman gibi göründükleri, 24 saat aleyhlerinde nefret tohumu serpiştirdikleri kişilerin dayak yemelerinde bile, sırf siyasi iktidara vurmak için, onlara bile sahip çıkıyorlar, dedim ya..

İşte somut örneği. Bir HDP’li, Türk bayrağını indirmiş.  “Nerede bu Tayyip” manşeti ile çıkmışlar.. HDP’li belediye tarafından bir teröristin heykeli yapılmış. “Delikanlı Tayyip neredesin” başlığı ile çıkmışlar.. Delikanlı Tayyip’in önünde uğraşacak çok daha önemli işleri olduğu için, o HDP’lilere hakettikleri dilden konuşmuyor ama.. HDP’den seçilen Barış Atay, su testisi su yolunda kırılır misali.. Gece klübü çıkışında dayağı yemiş.. O HDP’den seçilen adama sahip çıkan kim? Sözcü gazetesi! Yuh size.. Topunuza yuh!"

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum