GÜNDEM

Ali Karahasanoğlu’ndan HSK’ya çağrı

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, bugünkü köşesinde Yargıtay ve Danıştay’da hukuka bağlı kararlarda yargıya güvenin arttığını belirtirken; yerel mahkemelerde sıkıntı olduğunu, Sözcü Gazetesi’nin 2015 yılındaki Dağlıca Karakolu saldırısı sonrası şehit sayısını 15 yerine 31 olarak verdiği haberi üzerinden örnekleyerek kararı veren hakimle ilgili işlem yapılıp yapılmayacağını sordu.

Ali Karahasanoğlu’ndan HSK’ya çağrı

Yeni Akit Gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, 2015 yılında Dağlıca Karakolu’na düzenlenen saldırı sonucu 15 askerin şehit olduğunu ancak Sözcü Gazetesi’nin sayıyı 31 olarak verdiğini hatırlattı.

Sözcü Gazetesi'nin haber kaynağının Reuters, Reuters’ın kaynağının ise ANF olduğunu ifade eden Karahasanoğlu, haberin yanlış aktarıldığını yazan 4 gazetenin de dava açılması sonucu 5’er bin lira para cezasına çarptırıldıklarını ve kararı veren Hakim Nuray Yılmaz'ın davalara ideolojik yaklaştığını ifade ederek, Yılmaz'ın, meslekten atılıp atılmayacağını sordu.

İşte Ali Karahasanoğlu'nun o yazısı:

Yargıtay ve Danıştay’da hukuka bağlı kararlar yargıya güveni artırırken, yerel mahkemeler bildiğiniz gibi..

Kararı 2018’de vermiş Nuray Hanım..

Ama aynı adliyede, bugün de aynı statüde karar vermeye devam ediyor. Yani karar 1,5 yıl öncesine ait olsa da, siz bugün verilmiş gibi düşünün..

Aslında küçük bir araştırma yapılsa, Nuray Yılmaz hanımın verdiği kararların hemen hepsinin, böyle ideolojik olduğu görülecek..

Olay ne?

2015 yılında, Dağlıca karakoluna PKK baskın düzenler.. 16 askerimiz şehit olur..

Ama Sözcü gazetesi, TSK’nın gerçek rakamı gizlediğini, aslında 31 şehit olduğunu iddia eder.. Kaynak olarak, Reuters’ı, onun da kaynağının PKK’nın internet sitesi olan ANF olduğunu haberinde yazar..

Düşünebiliyor musunuz?

Terörist örgüt, karakolumuzu basıyor. Ordaki askerlerimizi şehit ediyor. Zaten karalar bağlamışız. Zaten gözyaşına boğulmuşuz.

Ama PKK “Daha çok karalar bağlayın. daha çok ağlayın” diyor. 16 şehidi, 31 olarak ilan ediyor.. “TSK’ya açıklanandan çok daha fazla zarar verdik”diyor.. Örgütün propagandasını yapıyor. “Biz güçlüyüz, Türkiye zayıf” diyor..

Bu söylemi, PKK’nın yayın organı ANF yayınlıyor. Bunların ipini elinde tutan Reuters, ANF’yi kaynak gösterip TSK yalan açıklama yapıyor diye iftira ediyor..

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum