GÜNDEM

Ali Karahasanoğlu'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na Akit'e haciz göndermesi

Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Oda TV'nin kapatılmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Akit'e haciz olayını hatırlattı.

Ali Karahasanoğlu'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na Akit'e haciz göndermesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada Oda TV'nin kapatılmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını değerlendiren Akit yazarı Ali Karahasanoğlu da Akit'e yapılanları hatırlattı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasındaki birçok şeyin yalan olduğunu belirten Karahasanoğlu, Akit'in icralık olduğu süreçleri hatırlattı.

İşte o yazı:

...

Diyor ki Kemal Bey: “Sen ‘Hukukta reform yapacağım’ diyorsan yarın sabah buna izin vereceksin, yarın sabah! Kapatan (odatv’yi kastediyor) kişilerden de hesap soracaksın. Diyeceksin: Yasalar var, sen bu yasalara uyacaksın! Nasıl oluyor da sen bütün internet sitesini kapatıyorsun?” Bunu bir kişinin söyleyebilmesi için.. Önce.. Akit gazetesini tümü ile yayınını kesen Almanya’ya bu hatırlatmayı yapması gerekirdi.. Bu bir.. İkincisi, odatv’nin yanı sıra, Cumhuriyet gazetesine verilen basın ilan kesme cezası için de, “Hemen yarın iptal edeceksin” çağrısı yapıldığına göre.. Önce.. Akit hakkında, iki general için yazılan “Onbaşı olamayacakların, general olduğu ülke” yazısından dolayı verilen 30 günlük resmi ilan kesme cezası için, aynı talebi dillendireceksin.. O cezanın verilmesi için, sen özellikle tahrikte bulunurken.. Hatta daha bir ay önce, Akit TV’nin KJ’sindeki maddi hata için, CHP’nin RTÜK’e seçtiği adamın baskısı ile, ceza verildiği halde.. Şimdi kendinize yandaş siteler için, hukuk isteyeceksin.. Evet, hukuk herkes için gerekli.. Ama bunların istedikleri, yandaşlarına ayrıcalık.. AK Parti halktan oy alsın, iktidara gelsin.. Ama solcuların borusu ötsün.. Kemalistlerin istedikleri olsun.. Onlara kimse dokunamasın.. Milli ve yerli duruş sergileyen Akit gibi yayın organları ise, çaktırmadan cezalar verilerek, susturulsun.. Daha fazlasını söyleyeyim.. Daha iki hafta önce, CHP Genel Başkanı, Ankara 8. İcra Dairesi’nde yaptığı icra takibi ile, Akit hakkında haciz işlemleri başlattı. Öyle ki.. Hızını alamamış, “Diktatörlük var” dedikleri dönemde bile, kendi lehlerine, “Yandaş” diye suçladıkları yayın organı aleyhine mahkemeden karar çıkartmaları yetmemiş.. Bir de, mahkemenin belirttiği miktarın üzerinde haciz uygulattırmış.. Tablo resmen böyle..

Yazının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum