GÜNDEM

Ali Karahasanoğlu'dan Enis Berberoğlu’na kolay sorular...

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, bugünkü köşesinde "Enis Berberoğlu’na kolay sorular!" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Ali Karahasanoğlu'dan Enis Berberoğlu’na kolay sorular...

Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, bugünkü köşesinde AYM'nin Enis Berberoğlu kararını yerel mahkemenin reddetmesi üzerine başlayan tartışmaya ilişkin "İşin esasını, en iyi, Enis Berberoğlu biliyor.. Sorularımızı ona yöneltelim.. Konuyu kısır tartışmadan kurtaralım.." diyerek bazı sorular sordu:

MİT tırları ile ilgili Cumhuriyet’te yayınlanan haberdeki, kamyonlarda silah olduğu ve o silahların IŞİD’e gittiği yönündeki iftira içerikli bilgiler hakkında, Enis Bey ne düşünüyor? “Bu işte, ben kullanıldım” mı diyor? Yoksa.. “Sonuna kadar arkasındayım” mı diyor?.. Enis Bey, o günün muhasebesini yaptığında.. Hangi noktada duruyor? Üzerinden yıllar geçtikten sonra.. Enis Berberoğlu, kendisine ulaştırılan postayı, bugün olsa yine Can Dündar’a götürüp verir miydi? Can Dündar’ın, o bilgileri çarpıtarak kullandığını gördükten sonra dahi, hatta bu ihanet sebebi ile hesap vermemek için Can Dündar’ın yurtdışına kaçtığına şahit olduktan sonra.. Bugün olsa.. Enis Bey o dosyayı, Can Dündar’a yine de teslim eder miydi?..

Bugün olsa, Enis Berberoğlu, kendisine ulaştırılan o dosya için, aracı konumundaki kişilerle buluşur muydu?..

Gazetecilik refleksi ile, yine de o dosyanın yayınlanması için, (çarpıtılma ihtimalini de güçlü gördüğünüz halde) aracılık eder misiniz?..

Enis Bey, her şeye rağmen, “Ben, o dosyayı Can Dündar’a bugün olsa yine götürürdüm” diyebiliyor mu?..

FETÖ medya organlarına yapılan operasyonlarda ve o medya organlarının mensuplarına yönelik gözaltılarda, FETÖ’cülere verdiği destekten dolayı pişman mı, değil mi?..

Bu çerçevede, Enis Bey’in, Cumhuriyet gazetesindeki iftira içerikli haber (Olaya sadece “MİT TIR’larında silah vardı” başlığı ile bakmayın. O yayınlarda ilaveten, o silahların IŞİD’e gittiği, büyük bir ustalıkla eklenmişti.. Bunu da dikkate alarak olayı yorumlayacak olursak) hakkındaki yorumu, bugün için nedir?..

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar