MEDYA KÖŞESİ

Ali Karahasanoğlu'dan çok sert yazı: Seveyim sizin gazeteciliğinizi

Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Berat Albayrak'ın istifası sonrası gazetecilik ölmüştür diyen muhalif gazetecilere karşı çok sert bir yazı kaleme aldı.

Ali Karahasanoğlu'dan çok sert yazı: Seveyim sizin gazeteciliğinizi

Berat Albayrak'ın istifası medya dünyasında yankı uyandırmaya devam ediyor. İstifa haberinin çok geç yapılması üzerine yapılan tartışmalar bitmiyor. Tartışmaya Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu da katıldı.

O gece haber yapılmamasını eleştiren gazetecilere yüklenen Karahasanoğlu, geçmiş dönemlerde yaşanan yolsuzluklar ve hükümet krizleri ile ilgili yazmayan dönemin gazetecilerine yüklendi. Bu isimler arasında Saygı Öztürk, Uğur Dündar, Ertuğrul Özkök gibi isimler yer alıyor. 

İşte Karahasanoğlu'nun yazısı:

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın görevinden affını isteyen talebinin, 26 saat birçok basın organında haberleştirilmemiş olmasını, bazı çevreler “Gazeteciliğin Türkiye’de öldüğü” şeklinde yorumluyor.. Ben konuya şu açıdan bakıyorum.. Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın istifasına ilişkin paylaşımı, hemen anında haberleştirilmemesi sayesinde, kim ne menfaat elde etmiştir? Eğer bunu haberleştirmeyen gazeteciler, bir menfaat elde etmişlerse, “Gazetecilik ölmüştür” kanısına ben de katılırım. Ama görünen o ki.. Berat Albayrak, “Ben evime dönüyorum” demektedir.. Bu durumda, bahsi geçen gazetecilerin Berat Albayrak’tan bir menfaat teminleri söz konusu bile olamaz.. Şu da var.. Berat Albayrak’ın istifasını, kamuoyu hemen anında öğrenemediği için, bir zarara uğramış mıdır? Kamu menfaati zedelenmiş midir? Biraz sonra vereceğim somut örneklerdeki gibi, bu istifanın geç haber alınması üzerinden, birileri ceplerini doldurmuş mudur? Bu bir yana.. Büyük ihtimalle fevri bir çıkışla istifa kararı alındığı apaçık ortada iken... Ve özellikle de aynı bakan üzerinden yıllardır algı hazırlığı yapan çevrelerin.. Bunu fırsata dönüştürme ihtimalleri yüksek ise..

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar