MEDYA KÖŞESİ

Ali Karahasanoğlu, Yeniçağ gazetesine saydırdı: Cumhuriyet gazetesinden farkı yok!

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Yeniçağ gazetesini bir karikatür üzerinden topa tuttu.

Ali Karahasanoğlu, Yeniçağ gazetesine saydırdı: Cumhuriyet gazetesinden farkı yok!

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Yeniçağ gazetesi hakkında yazdığı yazısında "Cumhuriyet gazetesinden eksiği yok fazlası var" diyerek saydırdı.

Yeniçağ'da yer alan bir karikatür üzerinden yüklenen Karahasanoğlu, Milliyetçi bir gazetede dine bakışın bu şekilde olmasını eleştirdi. 

"Milliyetçi, ülkücü olarak kendisini tanımlayan, siyasi partilerden de İyi Parti’nin resmi yayın organı gibi hareket eden Yeniçağ gazetesinde bir karikatür..

Cumhuriyet’te görsem, “Dine bakış açıları bu.. Diyanet’e bakış açıları bu” derim..

Milliyetçi gazetedeki çizimin, “Cumhuriyet’ten eksiği yok, fazlası var” desem, yanlış olmaz."

Karahasanoğlu, Cumhuriyet bu kadarını yapmazdı diyerek karikatürün detaylarını paylaştı.

İşte o ifadeler: 

Belki göze batmamak için, belki “din ile ilgili olumsuz yargıları”nı çaktırmadan dikte edebilmek için, Cumhuriyet bile, bu kadarını yapamazdı.. Özellikle de bugünlerde..

Karikatürde ne var?

Hiçbir saygısızlık ayrıntısı olmaksızın (olmasını istediğimden değil, çizenin kafa yapısını tam olarak size aktarmak istediğim için bu ayrıntıyı veriyorum) bir doktor çizilmiş, başının yüksekliği kadarcık bir para destesini elinde tutuyor ve “Doktor açığı çok büyük, bu bütçe sağlığa ilaç olamaz” diyor.. Çizilen resmin altına da “Sağlık” denilmiş.. Sağlık Bakanlığı’nın bütçesinin, kendilerince, azlığına göndermede bulunuluyor.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar