GÜNDEM

Ali Karahasanoğlu Rahmi Turan'a sert tepki

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın "Sakat dinci zekâsı en büyük afettir!" yazısı için "Fatih Altaylı küfürlerinden vazgeçmiş iken.. Karşımıza Rahmi Turan çıktı.." dedi.

Ali Karahasanoğlu Rahmi Turan'a sert tepki

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, 3 Kasım tarihli köşesinde  "Sakat dinci zekâsı en büyük afettir!" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Turan, İzmirliler için "gavur İzmir" minvalinde atılan provokasyon tweetlerini eleştirirken "1999 depreminden sonra “7.4 yetmez mi?” diye pankart açıp “Deprem Allah'ın lanetidir!” diye yürümüşlerdi" ifadesini kullanmıştı. Yeni akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, bu ifadenin doğru olmadığını söyleyerek, Turan'a tepki gösterdi:

Hani o günleri yaşamamış olsak.. O tarihteki “7.4 yetmedi mi?” afişini bire bir bilmiyor olsak.. Bu rezil yalana, belki biz bile inanacağız... Ne olmuştu, 1999’da, hatırlatayım.. ANASOL-M koalisyon hükümeti işbaşında.. DSP, ANAP, MHP ortaklığındaki hükümet, seçim öncesindeki başörtüye özgürlük vaatlerine rağmen.. Henüz iktidarının 6. ayında da olsa.. Özgürlük anlamında atılmış tek adım yok.. Üniversiteler açılmış, ancak hemen tüm üniversitelerde başörtü yasağı sebebi ile, fakültelerin kapılarında başörtülü kızlar bekliyor.. Marmara Üniversitesi’nin kız öğrencileri de, başörtü sebebi ile fakültelerine giremiyorlar. Bir kız öğrenci, yasak boğazına düğümlenmiş olmalı ki..

İki ay öncesinde yaşanan 17 Ağustos 1999 depremini kastederek, “7,4 yetmedi mi?” ifadesini, bir A3 kağıda yazarak, elinde tutuyor.. Ülke 7,4 şiddetinde deprem yaşamış.. Üç gün önceki İzmir depremi gibi 100 kişi değil.. 30 bin insanımızı kaybetmişiz.. İnsanlar bugün, İzmir depremi sebebi ile, nasıl fikir ayrılıklarını bir kenara bırakıp, birbirine yardıma koşuyorsa.. O tarihte de..

O tarihte.. Fatih Altaylı, bir radyo kanalında. Ardından Hürriyet’teki köşesinde.. Ahlaksız ifadelerle, o başörtülü kıza küfürler savurmuştu.. Şimdi.. O kısmen, o küfürlerinden vazgeçmiş iken.. Karşımıza Rahmi Turan çıktı..

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar