GÜNDEM

Ali Karahasanoğlu: İstanbul Sözleşmesi konusunda kötü niyetli biz miyiz KADEM mi?

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalar devam devam ederken; Yeni Akit Gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu da bugünkü yazısında Kadın ve Demokrasi Derneği'nin İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yaptığı açıklamalara cevaben kafa karıştırmaların olduğunu, sözleşmeye destek verenleri hatırlatarak kimin iyi veya kötü niyetli olduğuna bakılması gerektiğini yazdı.

Ali Karahasanoğlu: İstanbul Sözleşmesi konusunda kötü niyetli biz miyiz KADEM mi?

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili toplumun farklı kesimlerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Sözleşmenin iptali veya devamı noktasında yapılan açıklamalarda taraflar tezlerini ortaya koyuyor.

Yeni Akit Gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu da bugün kaleme aldığı köşesinde sözleşme ile ilgili tartışmaların olduğunu ifade etti. Karahasanoğlu, sözleşmeyi destekleyenlerin, daha önce yapılan işlere destek verip vermediklerini sorgulayarak dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Kadın ve Demokrasi Derneği'nin, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili dün yaptığı açıklamaları hatırlatan Karahasanoğlu, "Kötü niyetli biz miyiz? Hinoğlu hin batılıların hazırladığı bir sözleşmeye, dindar kardeşlerine göstermediği hüsn-ü zannı gösteren KADEM mi?" şeklinde konuştu.

İşte Ali Karahasanoğlu'nun o yazısı:

Bir kafa karıştırmadır gidiyor..

Bir yandan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili olumsuz değerlendirmeler..

Diğer taraftan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Nas değil, değişiklik olabilir” ilk çıkışı ve sonrasında “Bir rapor hazırlayın, inceleyelim” talimatına rağmen..

Tartışma sürüyor..

Bu tartışmada, ayrıntılara girmeden, bir hatırlatma yapayım..

Bu ülkede, dine mesafeli ne kadar feminist var ise.. Ne kadar gayrimeşru birlikteliği savunan solcu, sosyalist, komünist, ateist tip var ise..

Kur’an öğretimine karşı çıkan, kadının başındaki örtünün yasaklanmasını, imam hatiplerin kapatılmasını isteyen ne kadar despot kafa var ise..

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar