GÜNCEL

Ali Karahasanoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından okutulan hutbeyi eleştiren Ekrem İmamoğlu'na ateş püskürdü!

Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cuma günü okutulan hutbeyi eleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun “Boğaziçi’ndeki öğrencilerin dertlerinin, sıkıntılarının anlaşılmaya çalışıldığı bir haftada, gençlere edep ve ahlak dersi verilen bir hutbenin okunmasını manidar buluyorum” sözlerine ateş püskürdü.

Ali Karahasanoğlu,  Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından okutulan hutbeyi eleştiren Ekrem İmamoğlu'na ateş püskürdü!

Yeni akit gazetesi yazarlarından Ali Karahasanoğlu bugünkü köşesinde yayınladığı yazı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ateş püskürdü. İmamoğlu'nun geçtiğimiz cuma  namazı sonrası yaptığı, “Boğaziçi’ndeki öğrencilerin dertlerinin, sıkıntılarının anlaşılmaya çalışıldığı bir haftada, gençlere edep ve ahlak dersi verilen bir hutbenin okunmasını manidar buluyorum'' sözlerine kızan Karahasanoğlu,  ''Bay Ekrem’in anlattığına göre, Diyanet hutbede hangi konuyu işleyeceğini kendisi seçemeyecek!Bay Ekrem’e soracaklar, “Affedersiniz, bu hafta hangi hutbeyi okuyalım?”Bay Ekrem de listeyi verecek, “Belediye başkanlığı koltuğunda CHP dışında birisi varsa, israfı işleyin. Başkanlık koltuğunda ben varsam, israfa girmeyin..”Listeyi sürdürecek..“Başkanlık koltuğunda ben oturuyorsam, gayleri lezbiyenleri kucaklamayı, onlara hoşgörülü olmayı anlatın. Seçim öncesindeki dönem ise, Eyüp Camii’nde Yasin suresini okumanın faziletini anlatın.” Öyle mi Ekrem efendi? diyerek İmamoğlu'na yüklendi. 

İşte o yazı...

“Toplumu eşcinsel evliliğe hazırlama” sözü veren CHP’li Ekrem İmamoğlu, dindarları nasıl kafa kola alırım diye düşünmüş olmalı ki, seçim sonrasında bir süreliğine ara verdiği Cuma namazına gitmiş.

Berhan Şimşek gibi yapmamış.

Ne yapmıştı, CHP’li eski vekil Berhan Şimşek?


“Farzı kılıp, hutbeyi dinlemeden çıkmış”tı.

Nasıl olabiliyorsa bu?

Bizim bildiğimiz, önce hutbe okunur, sonra farz kılınır..

Olsun, CHP’liler, gitmedikleri Cuma’ları kılıyor edası ile hava atacaklar ya..

Berhan da “Farzı kılıp, hutbeyi dinlemeden çıkma” olarak özetlemişti, Cuma namazı ile ilgisini..

Ekrem biraz daha profesyonel.

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar