GÜNDEM

Ali Karahasanoğlu: Asiye Hanım'ın evine gelip giden kadınlar, Dilipak'a suç duyurusunu elleri çatlarcasına alkışladı!

Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Dilipak'ın eşi Asiye Dilipak'ın Abdurrahman Dilipak için Ak Partili kadınlar tarafından yapılan suç duyuruları sonrasında yayınladığı mektubu değerlendirdi. Karahasanoğlu, "Asiye Hanım'ın evine gelip giden kadınlar, Dilipak'a suç duyurusunu ayakta, elleri çatlarcasına alkışladı!" dedi.

Ali Karahasanoğlu: Asiye Hanım'ın evine gelip giden kadınlar, Dilipak'a suç duyurusunu elleri çatlarcasına alkışladı!

Ak Parti'li kadınlar, 'AKP'nin papatyaları' başlıklı yazısı ve bu yazıda kullandığı "fahişe" ifadesi nedeniyle Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunmuştu.

Abdurrahman Dilipak’ın eşi Asiye Dilipak da konuyla ilgili bir açık mektup yayınlamış ve Dilipak'a bu tavrı gösterer isimlere sitem etmişti.

30 YILLIK DOSTLARI BİR TELEFON BİLE AÇMADI

Akit TV'de katıldığı programda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Dilipak'ın eşi Asiye Dilipak ile Emine Erdoğan dahil birçok AK Partili kadının yıllardır beraber çalıştığını söyledi.

Karahasanoğlu, ''Asiye Hanım'ın böyle bir geçmişi var. Ailecek AK Parti'ye gönül vermiş insanlar, bunlar. Dilipak kaleminden AK Partili kadınlar hakkında olumsuz bir iddia ortaya attıysa önce aile içindeki insana sormaları lazım. 'Bir Asiye Hanım'a soralım, nedir bu olayın aslı' diye sormaları lazımdı. Bunu yapmadılar. Asiye Hanımın '30 yıllık dostlarımız' dediği kişiler hiçbir telefon açmadan kararlarını verdiler'' ifadelerini kullandı.

"BİR OTURUN DEYİN Kİ, DİLİPAK BABAMIZ YAŞINDA BİR İNSAN, ÜNİVERSİTE KAPILARINDA BİZE DESTEK VEREN BİR İNSAN"

İstanbul Sözleşmesi'ne Allah rızası için karşı çıktıklarını söyleyen Karahasanoğlu, ''Dilipak'ın da bizim derdimiz de örf ve adetlerimizin kökünün kazınmasıyla ilgili ifadeler ve eşcinsellerle ilgili ifadelerdir. Dilipak'ın bu dava için 2003 yılında evi haczedildi. Geldiğimiz noktada evinize bir haciz gelmemiş. Hayatınızda bir ceza davasıyla muhatap olmamışsınız. Karşınızda kim var? Karşınızdaki kişi başörtüsü yasağının uygulanması için talimatlar yağdıran Çevik Bir'e karşı her gün yazı yazıp, her gün de o Çevik Bir'in savcılığa suç duyurusunda bulunduğu Dilipak'tan bahsediyoruz. Bir oturun ya deyin ki: 'Dilipak babamız yaşında bir insan. Üniversite kapılarında bize destek veren bir insan. Mahkeme sandalyelerinde onlarca defa başörtü davası için oturmuş bir insan.'... Dilipak, başörtüsü nedeniyle DGM'de yargılanmış bir insan... Dilipak okurlarına telefonunu verdirten nadir gazetecilerden biridir. Dilipak'a telefonunu açar sorarlar neyi kastetdiniz? AK Parti içindeki Akepelilere karşı yapılan eleştiriyi, tüm AK Partililere yapılmış gibi lanse ettiler'' ifadelerini kullandı.

"BİRKAÇ FEMİNİSTLE İŞ KOTARANLAR"

Erdoğan'a bu kadar yakın olan Dilipak'ın AK Parti'den uzaklaştırılmaya çalışıldığını belirten Karahasanoğlu, ''Birkaç tane feministle iş kotaranlar mı desem bilemedim. Hadi onlara AK Parti içindeki Akepeliler de demeyelim. Dilipak kim? Bu AK Partili kadınların temel hak ve özgürlüklerinin savunması için mücadele etmiş bir aileden söz ediyoruz. Eşiyle, çocuğuyla, geliniyle, damadıyla mücadele etmiş bir aileden bahsediyoruz. Hiç bir mevkiye getirilmemiş bir insandan bahsediyoruz. Asiye Hanım'ın evine birkaç gün önce gelip giden kadınlar. Suç duyurusunu ayakta elleri çatlarcasına alkışlayan kadınlar, Asiye Hanım'ın yanına gelen insanlar bunlar. Oktay Ekşi'nin 'Analarını bile satar bunlar' dediğinde Dilipak'ı karşısına alan bu kadınlardan hiçbirini görmedik" ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum