GÜNDEM

Ali Karahasanoğlu: Akşener bir şey biliyorsa söylesin

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Meral Akşener'in "15 Temmuz" çıkışına tepki gösterdi.

Ali Karahasanoğlu: Akşener bir şey biliyorsa söylesin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV'de Özlem Gürses'in konuğu oldu. Akşener burada “2010 referandumu ile ilgili Sayın Erdoğan ve yanındaki Mehmet Ali Şahin’i yapmayın diye uyardım. 2010’daki yargı değişiklikleri olmasaydı, 15 Temmuz da olmazdı" açıklamasında bulundu. Akşener'in bu açıklamasını bugünkü köşesine taşıyan Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, "Akşener bir şey biliyorsa, söylesin.. Söylesin de biz de öğrenelim..." dedi:

Bu cümlede, yüzde bir ihtimalle doğruluk payı olabilir mi? Bırakın yüzde bir ihtimali, milyonda bir ihtimalle doğruluk payı olabilir mi? Olamaz.. Doğruluk payı sıfır ihtimal..  Niye? Çünkü 15 Temmuz darbe girişimi, FETÖ’nün askeri elemanları tarafından teşebbüs edilen bir ihanetti. Akşener’in, yapılmamasını yönünde uyardığını söylediği 2010 anayasa değişikliğinin ise, TSK ile ilgili uzaktan yakından bir içeriği yoktu.. Aslında düzeltmem gerekir, “Akşener’in şimdi istismar edeceği tek değişiklik yoktu” demek daha doğru olur.

Çünkü, tam da 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasını öngörecek şekilde, anayasadaki yargılanmazlık kuralı, tam da o değişiklikle yürürlükten kaldırılmıştı. Belki de 15 Temmuz darbecilerine, önceden “Darbe yaparsanız, yargılanırsınız” uyarısı tam da o 12 Eylül anayasa değişikliği ile yapılmıştı.. 2010 anayasa değişikliği öncesinde TSK’da kaç FETÖ’cü var idiyse.. 2015 darbe girişimi sırasında da aynı sayıda FETÖ’cüler, komuta kademesinde idi.. Belki şunu söyleyebilirsiniz, “2010 anayasa değişikliği ile FETÖ’cüler yargıda hakimiyetlerini perçinlediler!” İyi de.. Yargı içinde perçinlenen o FETÖ’cü hakimiyetini, AK Parti 2014 yılında yıkmaya kalkıştığında, (O tarihte MHP de CHP ile birlikte hareket ediyordu ama. Sonrasında, darbe ile birlikte MHP kendisini affettirdi.. Onun için o tarihteki MHP’nin ve MHP içindeki Akşener’in tavrını bir kenara koyuyorum) Meral Akşener’in şimdiki müttefiği CHP, ölümüne mücadeleye girişerek, “Yargıya müdahale ediliyor” demedi mi? Şimdi Akşener’e soralım: “15 Temmuz darbe girişimini cesaretlendiren, 2010 anayasa değişikliğinde ne vardı?” Akşener bir şey biliyorsa, söylesin.. Söylesin de biz de öğrenelim..

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar