GÜNCEL

Ali Eyüboğlu'ndan Gani Müjde'ye eleştiri

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, 7. Koğuştaki Mucize filminin Oscar'a aday gösterilmesini eleştiren Gani Müjde'ye tepki gösterdi.

Ali Eyüboğlu'ndan Gani Müjde'ye eleştiri

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, Türkiye'nin 93’üncü Akademi Ödülleri (Oscar) için ‘En İyi Uluslararası Film’ dalında 7. Koğuştaki Mucize filmini aday göstermesini eleştiren Gani Müjde'ye tepki gösterdi. Filmin, yapımcısından yönetmenine, senaristinden oyuncularına, mekanlarından kostümüne kadar her şeyiyle yerli olduğunu söyleyen Eyüboğlu, "ama menşei Güney Kore" dedi. Eyüboğlu, şunlaır kaydetti:

Senarist ve yapımcı Gani Müjde ise şöyle bir tweet attı: “RTÜK sayesinde senaristlerin hayal kurması, ikinci bir emre kadar yasaklandığı için bu yıl ülkemizi bir Kore senaryosu temsil edecek. Yani Kore kazanırsa, biz de kazanmış olacağız.”Sorak’ınki futboldan basketbola, dizilerden sinemaya Türkiye’deki yabancılaşmaya ilkesel bir eleştiri. Sevgili Gani, oldu mu yani? RTÜK’le sinema ne alaka? Filmler sinemada seyirciyle buluştuktan sonra şayet televizyonda yayınlanırsa ve mevcut yasalara ihlal eden bir durum yoksa RTÜK ne karışır ona? RTÜK cezaları, dizi senaristlerinin kalem oynatma alanını daraltıyor olabilir, ama film senaryosu yazanlar için böyle bir sorun yok. Senaristler için sinemada atış serbest!

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar