MEDYA KÖŞESİ

Ali Eyüboğlu yazdı: Azerbaycan maskeyi attı!

Azerbaycan'a giden Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu Azerbaycan izlenimlerini köşesine taşıdı. Eyüboğlu, koronavirüse bağlı ölümlerin olmadığı Azerbaycan'da bir ay önce sokakta maske takma mecburiyetinin kaldırıldığı, sadece kapalı mekanda ayaktayken maske takıldığını aktardı.

Ali Eyüboğlu yazdı: Azerbaycan maskeyi attı!

Azerbaycan'da yapılan Türkiye-Galler karşılaşması için Azerbaycan'a giden gazeteci Ali Eyüboğlu, Azerbaycan deneyimlerinden ve ülkenin koronavirüse karşı mücadelesindeki başarısından bahsetti. "15 Haziran’da günlük vaka sayısının 68 olduğu Azerbaycan’da koronavirüsten ölen yoktu" diyen Ali Eyüboğlu, maskesiz sokağa çıkılabilen ülkedeki deneyimlerini şu sözlerle anlattı: "Azerbaycan’ın sokaklarında dolaşırken ve Mart 2020’den bu yana sokakta maskesiz insan görünce yolunu değiştiren biri olarak Bakü’de çifte maskeyle dolaşınca kendimi, Kovid-19 yokken bile maske takan Japon turistler gibi hissettim."

İşte o yazı:

Koronavirüs pandemisi başladığından bu yana ilk kez uçağa bindim ve yurt dışına gittim. İkinci aşımın üstünden geçen 45 güne ve Azerbaycan’ın istediği PCR testimin negatif çıkmasına rağmen uçakta ve Bakü’de hep çift maske taktım. TRT’nin davetiyle Türkiye-Galler maçını izlemek için bir grup basın mensubuyla birlikte Bakü’ye gittiğim ilk gün yürüyüşte kendi rekorumu kırdım. Bakü’nün simgesi Alev Kuleleri’yle Hazar Gölü kenarındaki yeni yerleşim alanı Beyaz Şehir’deki otelimiz arasında 4.5 saatte 19.7 km. yürüyüp 26 bin 80 adım attım. Ayaklarım su toplayana kadar arşınladığım Bakü sokakları ve sahilinde binlerce insanla karşılaştım.

15 Haziran’da günlük vaka sayısının 68 olduğu Azerbaycan’da koronavirüsten ölen yoktu. Bir ay önce sokakta maske takma mecburiyerinin kaldırıldığı, sadece kapalı mekanda ayaktayken maske takılan Azerbaycan’ın sokaklarında dolaşırken ve Mart 2020’den bu yana sokakta maskesiz insan görünce yolunu değiştiren biri olarak Bakü’de çifte maskeyle dolaşınca kendimi, Kovid-19 yokken bile maske takan Japon turistler gibi hissettim. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı günlük aşı rakamlarına bakınca Türkiye için de maskesiz günlerin çok uzak olmadığını umut ediyorum. Meğer maskesiz hayat çok güzelmiş, ama onun da kıymetini koronayla anladık!

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar