GÜNDEM

Ali Eyüboğlu ünlülerin neden YouTube kanalı açtıklarını yazdı

Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, bugünkü köşesinde sosyal medya platformlarına olan ilgi ve ünlülerin twitter, instagram, Facebook, Tiktok gibi platformlarda hesaplarının bulunmasının yanında Youtube’de kanal açmalarına ve karşılaşılacak risklere değindi.

Ali Eyüboğlu ünlülerin neden YouTube kanalı açtıklarını yazdı

Sosyal medya mecralarına özelikle son dönemlerde büyük bir ilgi söz konusu. Toplumun farklı kesimlerinden insanlar, sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanmaktalar. 

Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu da sosyal medya hayatımıza girdikten sonra çoğu ünlünün de sosyal medya platformlarına üye olduklarını ancak zamanla yetinmeyip YouTube kanalları açtıklarını ifade etti. 

Eyüboğlu, sosyal medyada hesap açmanın riskinin olmadığını ancak YouTube kanalı açmanın riskleri olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti "YouTube dipsiz kuyu gibi, sürekli üretim isteyen bir mecra ve her video bir sınav. TV’de program yapanlar için reyting neyse, abone ve izlenme sayısı da YouTube’un reytingi. Üstelik TV yapımlarının ne reyting aldığını sadece işin içinde olanlar görüyor, YouTube’da ise herkes... O yüzden sosyal medyada gerçek veya sahte milyonlarca takipçisi olup YouTube’da hayal kırıklığı yaşayanlar var.”

Şarkıcıların, kliplerini yüklemek için kanal açmalarının doğal olduğunu aktaran Eyüpoğlu “Ama sunucudan oyuncuya birçok isim niye şöhretlerini riske atıp ürettiği özel içeriklerini ve söylemlerini paylaşmak için YouTube’da kanal açar?” sorusuna da yer verdi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar