MEDYA KÖŞESİ

Ali Eyüboğlu, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in eleştirilere cevabını yazdı

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, son dönemlerde eleştirilerin hedefinde olan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in eleştirilere cevaplarını köşesine taşıdı.

Ali Eyüboğlu, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in eleştirilere cevabını yazdı

Ali Eyüboğlu, "RTÜK Başkanı neden hedefte?" sorusunu sorduğu yazısında başkan Ebubekir Şahin'in eleştirilere verdiği yanıtları tek tek paylaştı. Şahin, asla cezalandırmaktan yana olmadığını fakat gerekli durumlarda cezai müeyyide uygulamaktak kurum olarak geri durmayacaklarını belirtti.

İşte o yazı:

Kuruldu-ğundan bu yana meslek icabı yakından takip ettiğim için biliyorum; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) kararları ve cezalar hep tartışıldı.

RTÜK Başkanı’nın tek başına hiçbir kanal ve programa müeyyide uygulama yetkisi yok. Oy çokluğuyla alınan RTÜK’ün tüm kararlarına yargı yolu açık.

Hal böyleyken, son günlerde RTÜK’ün kararları nedeniyle Başkan Ebubekir Şahin niye hedefte?

RTÜK’e CHP kontenjanından seçilen üye İlhan Taşçı önceki gün şu tweet’i attı:

“Başkan Ebubekir Şahin mazeret bildirerek bugünkü toplantıya katılmadı. ‘Cebimde listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi öldürür’ diyen Sevda Noyan’ın katıldığı program gündeme getirilemedi, görüşülemedi.”
Gün boyu eleştirilen Şahin, “Üç ay önce belirlenen başka bir toplantı nedeniyle şehir dışındaydım. Mazeretli veya raporlu değil, görevliydim. İlk toplantıda ele alınacak bu konu” dedi.

Engin Altay’a dava

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, RTÜK Başkanı ve üyeleri için, “Haddinizi bilin. Sizin seçilmenize katkı sunan siyasi partinize gönül ve vefa borcunuz olabilir. Anayasal bir kurumun üyelerisiniz. Tayyip Erdoğan’ı mutlu etmek için şaklabanlık ve şarlatanlık yapmak için oraya seçilmediniz” dedi. Şahin’in Altay’a yanıtı şu oldu:

“Çok düzeysiz, hedef gösterici ve hezeyanla yapılmış açıklama olarak görüyorum. Kararları beğenirsiniz beğenmezsiniz. Kamu adına görev yapan bir üst kurulun kendisine, üyelerine ve başkanına hakaret edemezsiniz. Sosyal medya hesaplarımdan da açıklamada bulundum.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum