GÜNDEM

Ali Erbaş ve Fatih Altaylı arasında "milli para" polemiği

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın "Yabancı paralar, yabancı dinler gibidir. Uzak durun" dediğini iddia etti. Erbaş, böyle bir söylemi olmadığı cevabını verdi. Altaylı bunun üzerine Erbaş'ın "Milli parayı kullanın" sözlerine ilişkin bir haberi kaynak gösterdi.

Ali Erbaş ve Fatih Altaylı arasında "milli para" polemiği

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, dünkü köşesinde yer alan "Yabancı derken!" başlıklı yazısında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın "Yabancı paralar, yabancı dinler gibidir. Uzak durun" dediğini iddia etti. Diyanet İşleri Başkanlığı, Erbaş'ın bu sözleri söylemediğini açıklayarak Fatih Altaylı'yı yalanladı. Diyanet, açıklamasında "Yabancı paralar, yabancı dinler gibidir. Uzak durun, sözü, Sayın Başkanımız Ali Erbaş'a ait değildir... Ülkemizdeki önemli gazete yazarlarından biri olan Altaylı, maalesef bu yazısıyla bir iftiranın yayılmasına ve yakışıksız yorumların yapılmasına sebep olmuştur" dedi.

ALTAYLI'DAN ERBAŞ'I Tİ'YE ALAN İFADELER

Altaylı ayrıca Ali Erbaş'tan söz ederken bir dizi kahramanı olan "MacGyver" ismini de kullandı:

MacGyver dediğimiz bir dizi kahramanı. Elinden her iş gelir. Nerede ihtiyaç varsa o ihtiyaca ilaç olur. Bilmediği şey, en imkansız durumda yapamayacağı şey yoktur McGyver’ın. İsviçre çakısı gibidir. Bizim Diyanet İşleri Başkanı da öyle değil mi sizce! Din ve Diyanet işleri dışında her konuda uzman. Her konuda ahkam kesme kabiliyetine sahip. Diyanet İşleri Başkanı olmasa, haber kanallarına düzenli konuk olacak türden. Ali MacGyver Erbaş Başkanımız baktı orada kendisine ihtiyaç var, şimdi de ekonomiye el attı. Milletin dövize yönelmesini engellemek için bir “fetva” verdi. Diyor ki, “Yabancı paralar, yabancı dinler gibidir. Uzak durun.”

ALTAYLI KAYNAK GÖSTERDİĞİ HABERİN GÖRSELİNİ PAYLAŞTI

Altaylı, bugünkü yazısında hem Diyanet'in yalanlamasına cevap verdi. Hem de Erbaş'a yönelik alaycı üslubunu sürdürdü. "Mercedesperver Bürokratlar Cemiyeti Başkanlığına aday göstermeyi düşündüğüm DİB Ali Erbaş Beyefendi, dünkü yazım üzerine bir yalanlama yaptı" diyen Altaylı, kaynak gösterdiği haberin görselini okuyucularıyla paylaştı:

Özetle diyor ki, “Fatih Altaylı, doğru olmayan bir sosyal medya hesabına inanarak böyle bir yazı yazmış. Benim böyle bir cümlem yok. Dava açacağım.” Eğlenceli bir durum. Doğru ben yazıma kaynak olarak önceki gün çok okunan internet sitelerinde yer alan bu haberi kullandım. Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş bu haberi gün boyu yalanlamadı. Daha sonra da yalanlamadı. Ne zaman ki, ben bu haberden yola çıkarak bir yazı yazdım. Erbaş beni yalanladı ve “Ben böyle bir şey demedim” demeye getirdi. Bakınız Sayın Erbaş, benim alıntı yaptığım haber doğru olmasa bile siz böyle bir şey dediniz. Bunu Hürriyet gazetesi yazdı...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar