GÜNCEL

Ali Erbaş Twitter'dan duyurdu Ayasofya Camii yılın ilk sabah namazında doldu taştı

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde "Sabah namazında ailece camide, milletçe duadayız" buluşması etkinliği düzenlendi. . Yılın ilk sabah namazına vatandaşların yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ta katıldı.

Ali Erbaş Twitter'dan duyurdu Ayasofya Camii yılın ilk sabah namazında doldu taştı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Twitter’da “Ailece camide, milletçe duadayız” diye duyuru yapması üzerine sabah saatlerinde vatandaşlar ailece camilere akın etti.

İstanbul’da birçok cami doldu taştı. Yeni yılın ilk sabah namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Ayasofya Cami’nde vatandaşlarla birlikte kıldı. Ayasofya Cami’ne vatandaşlar akın etti.Cami avlusu ve kapısında uzun kuyruklar oluştu. Ayasofya Camii içine sığmayan cemaat dışarda namazlarını eda etti.Namazın ardından dualar edildi, salavatlar ve tekbirler getirildi.

Erbaş: Yeni bir heyecanla bu yıla başlamak istedik

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Milletimiz sabah namazında buluştu. 2022 yılının hayırla geçmesi ve bütün insanlara hayırlı olması için camilerimizde dualar ettik. Kur’an-ı Kerim okuduk" dedi.

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde "Sabah namazında ailece camide, milletçe duadayız" buluşmasına katılan Erbaş, Kur'an-ı Kerim okuduktan sonra sabah namazını kıldırdı. Oldukça yoğun ilginin olduğu buluşmada, cami içinde yer bulamayan vatandaşlar dışarıda saf tuttu.

Namazdan sonra vatandaşlara hitap eden Erbaş, birçok insanın geçmişte İstanbul’un fethi için mücadele ettiğini belirterek, "Ama bu müjde Fatih Sultan Mehmet’e nasip oldu. İçinde bulunduğumuz bu büyük mabet Ayasofya, 86 yıl bugünü bekleyen, bir buçuk yıl önce temmuz ayında açılan fethin bir sembolü olarak, fethin yadigarı olarak, İstanbul’un ortasında merkezinde Müslümanlarla buluştu. Geçen yıl da tekrar cemaatine kavuştu, yeniden ibadete açıldı." diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar